Jouw persoonlijke koffie hot spot? Zo creëer je jouw eigen koffiebar thuis

by Emma

Er is iets speciaals aan het hebben van een koffiebar in huis. Het kan een leuke en stijlvolle manier zijn om uw ochtendroutine aangenamer te maken of om gasten nét iets specialer hun favoriete bakkie pleur aan te bieden. Het goede nieuws is dat het maken van je eigen doe-het-zelf koffiebar eenvoudig is en met slechts een paar eenvoudige stappen kan worden gedaan. Hier enkele tips en ideeën om je op weg te helpen.

Kies je plek

Allereerst: vind de perfecte plek. Idealiter zou het een plekje moeten zijn dat gemakkelijk toegankelijk is, genoeg ruimte heeft om een paar benodigdheden voor het zetten van koffie op te zetten en in de buurt van een stroombron is. De keuken is een voor de hand liggende plaats, maar je kan net zo goed een mooi hoekje van je woonkamer uitzoeken als je daar liever het gepruttel van je koffieapparaat op de achtergrond hoort, voor dat echte café/huiskamergevoel dus.

Schaf de juiste uitrusting aan

Je hebt geen luxe koffiezetapparatuur nodig om je eigen DIY koffiebar te creëren. Je hebt echter wél een paar basisartikelen nodig, waaronder een koffiezetapparaat, een koffiemolen en bijvoorbeeld een waterkoker. Als je zin hebt in luxe, kun je ook investeren in een melkopschuimer of machine. Denk vooral na over wat bij jou past.

Sla voorraden in

Als je eenmaal weet wat voor apparaat bij jou past, kan je gaan bedenken welke drankjes je allemaal wil maken – zéker als je toe bent aan wat experimenteels. Ga aan de slag met verschillende bonensoorten, siroopjes of zelfs alternatieven voor koffie zodat jij je ochtend elke dag opnieuw goed kan beginnen.

Lees ook:  What to wear: “Indian Summer” voor mannen

Voeg wat stijl toe

Met een paar persoonlijke accenten creëer je een stijlvolle koffiebar. En tja, wie wil dat nou niet, nu je toch de kans hebt om het je eigen touch te geven? Overweeg om wat kunstwerken of een krijtbord toe te voegen (voor je persoonlijke dagmenu). Je kunt ook wat groen of bloemen toevoegen om wat leven in de ruimte te brengen.

Wees creatief met je serveergerei

Neem niet alleen genoegen met effen witte mokken! Overweeg om unieke en interessante kopjes en schotels te gebruiken die bij jouw interieur passen. Je kunt ook leuke roerstaafjes, zoals kaneelstokjes of chocoladelepels, toevoegen aan je koffiebar om het net wat speelser te maken. (Tip: zet je kopjes óp je verwarmde koffieapparaat, zodat je altijd uit een warm kopje kan genieten van het bruine goud)

Vergeet de snacks niet

Een persoonlijke koffiebar is de perfecte plek om ook wat van je favoriete hapjes klaar te hebben staan. Overweeg daarom om bijvoorbeeld wat biscotti, muffins of vers fruit toe te voegen aan je koffiebar. Maar net waar je zelf zin in hebt natuurlijk.

Foto header via iStock, credits: YakobchukOlena

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy