Huidverzorging voor mannen: tips en tricks

Huidverzorging voor mannen: tips en tricks

Het is evident dat de mannenhuid verschilt van de vrouwenhuid. Maar het is ook evident dat beide type huid een goede huidverzorging nodig hebben. Over het algemeen kan je zeggen dat de mannenhuid (zowel van het gezicht als van het lichaam) dikker, vetter (meer talgklieren) en ook een andere manier van veroudering doormaakt. De structuur van de mannenhuid wordt grotendeels bepaald door het hormoon testosteron. In dit artikel geven we tips over hoe je jouw huid het beste kan bezorgen en verzorgen.

Voorzichtig scheren

Wist je dat vaak scheren zorgt voor stress bij de mannenhuid? Eigenlijk natuurlijk hartstikke logisch, het kan makkelijk irritaties veroorzaken. Extra belangrijk om bij deze activiteit de huid goed te beschermen. Een tip is trouwens om een keer een huidscan te laten maken bij Smooth Laser Clinic. Door zo’n scan weet je precies hoe jouw huid eraan toe is. Wanneer je jezelf vaak scheert, zullen op zo’n scan dergelijke irritaties ook zeker naar voren komen. Een tip is om een crème met antibacteriële eigenschappen te gebruiken. Zodat bacteriën in eventueel snijwondjes geen kans krijgen.

Veroudering tegengaan

Hoewel over het algemeen de huid van een man wat later tekenen van veroudering laten zien, dan bij vrouwen. Kan je niet vroeg genoeg beginnen met je huid soepel te houden. Want wanneer de rimpels komen, dan zijn ze vaak ook gelijk vrij diep. Het begin maak je al door te kiezen voor een goede dag- en nachtcrème. Daarnaast is het aan te raden je huid extra te beschermen tegen veroudering middels een crème met een SPF factor erin. Als er iets is wat je huid immers verouderd, is het wel de zon.

Lees ook:  Van ‘Misery Machine’ tot ‘Devils Tricycle’: alles over de airbike en waarom het je workout écht verbetert

Reinigen maar!

Doordat we ‘s ochtends haast hebben en in de avond moe zijn, vergeten we vaak goed ons gezicht te wassen. Terwijl dat juist zo ontzettend belangrijk is. Reinig je je huid namelijk niet grondig, dan gaan je poriën verstopt zitten. Wanneer je graag een gladde en strakke huid wil hebben is het juist belangrijk de poriën vrij te houden van vuil en vet. Doe je dat goed dan sluiten de poriën zich met een gladdere huid als resultaat. Schaf dan ook zeker een goede (niet uitdrogende) reinigingsgel aan.

Vanzelfsprekend zijn er nog tal van andere tips om van je huid weer een blozend, glanzend geheel te maken. Maak wanneer je met bovenstaande in ieder geval al aan de slag gaat, dan is de basis gelegd!

Foto header via iStock, credits: AnnaStills

0 comments on “Huidverzorging voor mannen: tips en tricks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *