Hoe beïnvloedt het type auto de reiservaring: compacte auto’s, SUV’s en campers

by Redactie

Wat de reden is om een auto te huren op vakantie, kan enorm verschillend zijn. Misschien vier je vakantie op een agriturismo en moet je daarom een stukje rijden om alle highlights te bekijken. Je maakt een indrukwekkende roadtrip en legt daarom aardig wat kilometers af. Of je viert vakantie in “the middle of nowhere” en je hebt daarom wel eigen vervoer nodig om je te kunnen verplaatsen. In dit artikel lichten we drie veel gekozen transportmiddelen, die je tijdens je vakantie kunt huren, verder voor je toe.

Vakantie vieren met een compacte auto

Veel mensen kiezen ervoor om tijdens vakantie een compacte auto te huren. Dit type vervoer leent zich erg goed als je bijvoorbeeld op vakantie gaat samen met je partner. En vier je vakantie in een bruisende stad en dien je daarom bijvoorbeeld te manoeuvreren door de drukke Franse straten of idyllische en smalle Italiaanse weggetjes? Dan is een compacte auto een echte must om te hebben!

Vakantie vieren met een SUV

Een SUV is bijzonder geschikt om iedere denkbare weg te trotseren. Denk daarbij aan gladde wegen in Ijsland, haarspeldbochten in Oostenrijk of een bergachtig landschap in Spanje. Een SUV heeft net even dat beetje extra power op onbekende paden en tilt je reiservaring meteen naar een hoger niveau.

Vakantie vieren met een camper

Een camper huren staat voor veel vakantiegangers op de ultieme bucketlist. Wist je bijvoorbeeld dat je op veel plekken in Noorwegen nog vrij mag kamperen en de camper dus bijna overal neer mag zetten? Hierdoor geniet je van de meest spectaculaire landschappen. Ook ben je niet langer meer afhankelijk van een prijzig hotel en je ontwaakt ook nog eens met de mooiste uitzichten. Een camper is geschikt voor bijvoorbeeld twee personen, maar er bestaan ook grotere uitvoeringen voor vier of zes personen.

Lees ook:  Travel: Living the expat life in Qatar

Deze auto’s én meer vergelijk je online

Weet jij op dit moment al wat voor soort auto je graag huurt voor je volgende vakantie? Dan is het de hoogste tijd om het actuele aanbod een keer met elkaar te vergelijken. Dit doe je gemakkelijk online via een vergelijkingssite zoals Auto Europe. In één oogopslag zie je de tarieven, op welke plek je de auto kunt ophalen en weer kunt inleveren. De verhuurmaatschappijen zoals Alamo, Sixt en Hertz zijn vaak in de buurt van het vliegveld of in een stad te vinden.

Foto header via iStock, credits: snorkulencija

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy