Dit zijn de leukste uitjes voor jong én oud in de meivakantie

by Redactie

De meivakantie is alweer in aantocht. Dat betekent, helemaal met mooi weer, lekker op pad gaan met de kids. Maar natuurlijk is het ook fijn als het voor de ‘grown-ups’  ook een beetje leuk is. Daarom geven wij tips voor toffe dagjes uit in de meivakantie, die leuk zijn voor jong én oud.

Linnaeushof

De grootste speeltuin van Europa? Yep, dat is Linnaeushof. Maar liefst 350 speeltoestellen en attracties zijn hier te vinden. Je kids zullen zich hier gegarandeerd een hele dag goed kunnen vermaken. Handig is dat er ook een speciale sectie is voor dreumessen. En is het super lekker weer? Dan is de waterspeeltuin natuurlijk ook ideaal. Bij regen kan je ‘vluchten’ naar de indoor speeltuin die ook meer dan genoeg te bieden heeft. Genoeg gespeeld? Maak dan nog even een kleine roadtrip door de bollenstreek, want die ligt hier om de hoek. Ook leuk voor de volwassenen! Good to know: een pretpark met korting is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Het Mediamuseum

Net nieuw geopend, dit museum. In dit interactieve museum kan je de invloed van media ervaren. Je gaat op een persoonlijke mediareis, die leuk is om te doen voor jong en oud. Zo kan je in een filmstudio je ‘eigen film’ maken en het is zelfs mogelijk een eigen game te ontwikkelen. Tof!

Klimtorens

Wil je lekker de natuur in, maar wel mét uitdaging. En uitzicht! Dan is het een tip om klimtorens te beklimmen. Er zijn namelijk tal van mooie klimtorens door Nederland heen die allemaal een prachtig uitzicht geven over de Nederlandse natuur. Zo heb je bij Putten Landgoed Schovenhorst liggen. Hier ligt niet alleen een prachtig speelbos maar is ook een grote uitkijktoren, de Bostoren.

Lees ook:  De 7 leukste low budget campings in Europa

Dierenrijk

Een overzichtelijke, ruim opgezette dierentuin gelegen in het Brabantse land. Dat is Dierenrijk. Olifanten, cheeta’s, ijsberen, maar ook tal van kleinere dieren zijn hier te vinden. De dierentuin biedt veel speelruimte voor de kids ook en daarnaast fijne zitplekken voor de volwassenen. Een verrassend dierenuitje voor in de meivakantie, niet ver van Eindhoven af.

Kastelen tocht

Een een-na-laatste tip is om de prachtige kastelen die Nederland rijk is te bezoeken. Vaak hebben de verschillende kastelen met de vakanties speciale kids programma’s, waardoor een bezoek nog leuker wordt. Kasteel ter Haar is daar een goed voorbeeld van. Waan je dus een heuse ridder of jonkvrouwe tijdens een dagje kastelen hoppen.

Oldtimer tour

Je hoeft echt geen auto freak te zijn om het leuk te vinden met een oldtimer door het Nederlandse land te cruisen. Er zijn tal van plekken waar je voor één dag een toffe, vintage auto kan huren en zo de omgeving kan ontdekken. Van retro VW busje tot aan schattige deux chevaux. Picknickmand achterin en toeren maar. Leuk ook om in combinatie te doen met de kastelen tocht of een bezoek aan één van de vele klimtorens in ons land.

Foto header via iStock, credits: yanjf

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy