7 x tiny houses in eigen land

by Jill Buitenhuis

Op vakantie in eigen land klinkt in eerste instantie misschien saai, maar dat is het allesbehalve. Ons land heeft zoveel mooie plekken te bieden, en er zijn zeker weten plekken die je nog nooit hebt gezien. Om in eigen land toch even ‘echt’ weg te zijn, kun je eens gaan overnachten in een tiny house. Het woord ‘tiny’ zegt het al. Een klein huisje, maar wel zo ingericht dat iedere vierkante meter optimaal benut wordt. We hebben de leukste tiny houses voor je op een rijtje gezet, waardoor je meteen het gevoel krijgt dat je echt weg bent.

Vaarhuis!?

Een Bungalowboot, Boothuis, of Vaarhuis? Hoe je het ook wil noemen, door hierop je vakantie te vieren ga je een onvergetelijke vakantie beleven. In Friesland kun je een varend huisje huren. Je hebt geen vaarbewijs of ervaring nodig, op de Friese meren wordt er voor je gevaren. Dat is nog eens een originele vakantie.

Midden in de natuur

In Twente vind je tiny houses, die zijn ontstaan in samenwerking met de lokale boeren. Het huisje is voorzien van alle luxe die je nodig hebt, maar straalt ook veel rust uit. In de omgeving kun je een stuk gaan fietsen, of zelfs de omgeving verkennen met een tuktuk. Een gedeelte van de opbrengst van deze tiny houses gaat naar het landschapsfonds. Hierdoor worden verschillende projecten gefinancierd die helpen het authentieke, Twentse landschap te behouden en herstellen.

Pal aan zee

Pal aan zee, geeft meteen het ultieme vakantiegevoel. En laat dit knusse huisje nou in de duinen te vinden zijn. Je kunt een duik in de Noordzee nemen, een hapje eten bij een strandtent of struinen over de boulevard, het is allemaal mogelijk.

Lees ook:  8 interessante en verrassende weetjes over het Griekse eiland Lesvos

Wikkelhouse

Een vakantie is er ook om even back to basic te gaan. Ontspannen en je even terugtrekken uit de gekke wereld waar we nu in leven. En dat kan maar al te goed in het duurzame wikkelhouse. Dit huis is gemaakt van gerecycled karton. Hier wordt het beste van twee werelden gecombineerd. Bij de accommodatie zelf vind je alle rust en privacy om weer helemaal op te laden. Ben je opgeladen en heb je zin om iets te ondernemen? Dan ben je in een mum van tijd onderdeel van de gezelligheid die je vindt in het hostel.

Romantische sferen

Toe aan wat romantiek tijdens je vakantie? Dan moet je naar dit tiny house in natuurgebied Spaarnwoude. Het strand vind je op 20 kilometer van het tiny house af, en ook Amsterdam is dichtbij. Neem de tijd voor elkaar en trek je terug in dit romantische huisje.

Het Veluwemeer

Vanaf dit tiny house aan het Veluwemeer loop je zo het privé strandzand op. Het huisje heeft grote ramen, waardoor je veel lichtinval hebt en daarmee ook een prachtig uitzicht krijgt op de natuur. Elk huisje heeft een terras met twee ligstoelen, en in de gezamenlijke binnenplaats vind je een hottub en barbecue. Je vindt hier dus alles om echt even helemaal weg te zijn.

Chique Bloemendaal

De sfeer van deze Beach Cabin past perfect bij de omgeving van het strand van Bloemendaal. De openslaande deuren met uitzicht op de zee brengen je meteen in de vakantiestemming. Het huisje is gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, hoge isolatiewaarde en technische installaties gericht op duurzaamheid. Ook daar is bij dit huisje dus aan gedacht.

Lees ook:  Hier moet je aan denken als je op een zeilvakantie gaat!

Foto header via iStock, credits: Svetlana Mokrova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy