6 x Aziatische restaurants in Utrecht waar je nu een tafel wil boeken 

by Jill Buitenhuis

Er zijn vele keukens die ons hart gestolen hebben, maar de Aziatische keuken heeft toch wel het grootste plekje in ons hart bemachtigd. Het zal geen grote verrassing zijn dat we minimaal één keer per maand wel een nieuw Aziatisch pareltje ontdekken. Deze keer nemen we je mee naar Utrecht. De Domstad zit vol met geweldige Aziatische restaurants waar je heel gelukkig van wordt. Van Vietnamees tot sushi en van Japanse barbecuegerechten tot streetfood, reserveer lekker een tafeltje bij een van deze restaurants en geniet van de Aziatische keuken!

AnAn

Alles aan AnAn ademt Vietnam. In het interieur zijn oneindig veel details verwerkt, waardoor je helemaal het gevoel hebt alsof je even in Vietnam bent. In de zomer kun je hier ook lekker plaatsnemen op het gezellige terras op de Voorstraat. Ze hebben een uitgebreide menukaart, met zoveel lekkere Vietnamese streetfood-gerechten. Kiezen is lastig, maar dit is natuurlijk een goede reden om terug te keren als je hier ook zo genoten hebt als wij. Een aanrader? De rode curry met gebakken rijst en Bahn mi.

Sanju

Zoek een plekje uit onder de gezellige lantaarns die door het restaurant hangen en laat je verrassen door het heerlijke eten. Bij Sanju hangt een heel relaxte sfeer. Je kunt hier ook niet reserveren, loop gezellig binnen en er wordt een plekje voor je geregeld. De specialiteit? Ramen! Kies voor vegetarisch of voor vlees, er is voor ieder wat wils. Deze plek vergeet je in ieder geval niet snel meer.

Miyagi & Jones

Bij Miyagi & Jones eet je heerlijke luxe streetfood-gerechten. Je deelt de gerechtjes, waardoor je ook minder last hebt van keuzestress. Fijn, want het kiezen is hier namelijk ook moeilijk door al het lekkers… Bij dit restaurant komen het Oosten en het Westen samen! De gecombineerde kracht van Mr. Miyagi en Mr. Jones zorgen voor een geweldig avondje uit. Boek een tafeltje en geniet van de heerlijkste wijnen en lekkerste smaaksensaties.

Lees ook:  Ahaa koffie is goed voor jou!

Tiger mama

Weer een heel fijne plek waar je geniet van veel verschillende gerechten uit de Aziatische keuken. Je kiest hier voor een 6- of 10-gangen diner. Het interieur is prachtig en er hangt een heel fijne sfeer. Niet te druk, waardoor je je gezelschap goed kunt verstaan en je ondertussen natuurlijk heel gelukkig wordt gemaakt met heerlijke sushi, dimsum en andere hapjes.

LE:EN

Bij LE:EN eet je de heerlijkste Aziatische fusion gerechten die je samen deelt. Ook geniet je hier van echte Aziatische biertjes, saké en zelfs Aziatische whisky. Dit restaurant moet je een keer geprobeerd hebben. Je kunt hier zowel lunchen als dineren.

SONMAT

Een extra tip voor degene die in de zomer juist lekker willen genieten van een heerlijke maaltijd die je kunt afhalen, om lekker aan de gracht op te eten (goede date-tip!). Bij Sonmat haal je heerlijk Koreaans ‘soul food’ af. Een heel populair restaurant in Utrecht. Breng deze zomer een bezoekje aan dit restaurant, zoek een heerlijke plek uit in de zon aan de gracht, neem een lekker flesje wijn of een biertje mee en GENIET!

Foto header via iStock, credits: Lisovskaya

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy