5 x zo breng je een zachte lente-touch in huis

by Jill Buitenhuis

Yes, de temperaturen lopen – heel langzaam – op, het is weer langer licht, dat betekent: lente! Een zacht seizoen, waarin de wereld weer in bloei komt. Bij een zacht seizoen, hoort ook een zachte touch in je huis. Geen harde kleuren, maar pasteltinten, bohemian-kussens, warme teddy-stoelen, en véél fleurige bloemen! We verzamelden vijf tips voor je, waarmee je jouw huis de lente-touch geeft die je wil.

Pillowtalk

Zacht, warm, en accessoires die een groot verschil aanbrengen in je huis: kussentjes. Het liefst zoveel mogelijk, in zoveel mogelijk kleuren, in verschillende vormen. Dat geeft een speels en gezellig effect in je huis. Kies dus niet alleen voor een ‘standaard’ kussenvorm, maar ga juist voor ronde of rechthoekige kussens. Creëer met de kussens knusse hoekjes op de bank en geniet van de sfeer.

Sit back & relax

Teddy eetkamerstoelen, precies wat je nodig hebt om je huis in één keer de lente-touch te geven. Nieuwe stoelen maken zo’n groot verschil in je woonkamer. Je hebt namelijk meteen het gevoel dat je in een nieuw huis woont. En dat alleen maar met nieuwe eetkamerstoelen! Eetkamerstoelen teddystof zijn niet alleen echt een geweldige upgrade voor je eetkamer, ze zitten ook nog eens heerlijk. Net zo lekker zacht als ze eruit zien! Ga voor een beige variant, om de zachte lentetouch in huis te brengen, of kies bijvoorbeeld voor een lichtroze kleur. Je zult verbaast zijn door het grote verschil in look and feel van je eetkamer.

I can buy myself flowers

Deze tip mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje… want wat brengen bloemen toch veel warmte en gezelligheid! Echte lentebloemen? Tulpen, narcissen, bloesem en violieren. Met de eerstgenoemde, de tulpen, creëer je in één keer veel warmte door verschillende kleuren tulpen te kiezen. Verwen jezelf met een mooie, nieuwe vaas, ga langs de bloemist en haal de lente in huis door daadwerkelijk de natuur in huis te halen.

Lees ook:  Wegdromen en jezelf opladen in Terapy

Flower power

Wanneer je aan de lente denkt, denk je natuurlijk ook aan de geur van frisse bloemen. Hoe fijn is het om deze heerlijke geuren ook naar binnen te halen, zodat je huis ook ruikt naar de lente? Dat zorgt natuurlijk meteen voor een zachte lente-touch. Onze favoriet? Kies voor een geur met eucalyptus, iets bloemigs of jasmijn. Dan weet je zeker dat je de lente ruikt in huis.

Picture perfect

Wij houden van dingen aan de muur: posters, foto’s, schilderijen. De lente is het perfecte moment om alles om te gooien en nieuwe, kleurrijke dingen aan de muur te hangen. Ga lekker op Pinterest struinen voor inspiratie voor aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan posters die je in de winter weer lekker kunt vervangen en dus een niet al te dure verandering zijn. Foto’s van mensen die je liefhebt zijn natuurlijk ook altijd een goed idee.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy