Zo geef je jouw badkamer een hoog ‘spa-gehalte’!

by Redactie

Af en toe naar een wellness centrum gaan is van veel mensen een favoriete hobby. Het is in een wellness centrum op en top genieten, mede door de verschillende faciliteiten. Spijtig genoeg is het wel vrij prijzig om een bezoekje aan zo’n wellness te brengen.

Maar niet getreurd! Het is namelijk ook mogelijk om in je badkamer een eigen wellness centrum te creëren. Door onderstaande tips op te volgen, geef je je badkamer een hoog ‘spa-gehalte’.

Zorg voor een luxe sfeer

Als we het over een badkamer met een hoog spa-gehalte hebben, hebben we het over een luxe badkamer. Je zou daarom bij het uitkiezen van bijvoorbeeld de douche goed naar de luxe moeten kijken. Wil je een nieuwe douchebak bestellen? Ga dan voor de meest luxe douchebak die je tegenkomt. Dit advies geldt ook voor bijvoorbeeld de douchekraan, de douchekop en de aankleding van de douche. Al met al is het aan te raden om voor een luxe sfeer te zorgen.

Verwerk hout in je interieur

Heb je wel eens goed in een wellness centrum om je heen gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat in zo’n centrum her en der hout verwerkt is. Dat is niet zonder reden; dit natuurlijke materiaal voegt extra warmte toe. Als je thuis een spa-badkamer wilt hebben, zou je daarom ook hout in het interieur kunnen verwerken.

Kies voor een ligbad

In een ligbad is het op en top genieten. Je hoeft alleen maar te liggen, te liggen en nog eens te liggen. Je geniet van het heerlijk warme water, van het sop en van de serene rust. Als je regelmatig in een lekker warm bad ligt, is de kans groot dat je regelmatig in een ontspanmodus terechtkomt. In de huidige, hectische maatschappij is precies dat wat je nodig hebt.

Lees ook:  DIY: zo geef je oude meubels een moderne, frisse twist

Overigens is het advies ook om voor een luxe douche te kiezen. Kies voor een luxe inloopdouche met douchewanden, een regendouchekop en stijlvolle kraan. Als je zo’n inloopdouche inloopt, ervaar je direct een ‘spa gevoel’!

Zorg voor rust

In een wellness centrum is de sfeer altijd rustgevend. Dit komt onder meer doordat deze centra strak en rustgevend ingericht zijn. Precies dát is ook wat je moet doen bij het inrichten van je eigen spa badkamer. Zorg in je eigen spa badkamer voor de nodige rust, bijvoorbeeld door je badkamer strak in te richten.

Kies je voor een badkamer met een oase aan rust? Dan kom je in de badkamer vanzelf tot rust. Je hoeft even nergens aan te denken en je kunt optimaal genieten. Om voor deze rust te zorgen, is het zaak om kritisch naar de badkamerinrichting te kijken. Ga daarbij ook goed na wat je persoonlijke wensen zijn met betrekking tot je nieuwe spa badkamer. Met behulp van bovenstaande tips creëer je vervolgens moeiteloos een badkamer met een hoog ‘spa-gehalte’!

Foto header via iStock, credits: Tatiana

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy