Voor de voetbalfans: dit zijn de mooiste voetbalstadions die op je bucketlist moeten

by Emma

Sport is veel meer dan het spel dat gespeeld wordt. Al zal een voetbalfan niet ontkennen dat de winst van het team (hún favoriete team) belangrijk is, zijn er meer factoren die het euforische gevoel op de tribune bepalen. En de voetbalstadions zijn een grote daarvan. Het vormt niet alleen de identiteit van de ploeg maar kan supporters ook dat gevoel van thuiskomen geven. Het is de plek waar alles samenkomt: onvergetelijke goals, massa’s mensen die samenkomen voor het spel, een geweldige atmosfeer. Dit zijn een paar van de mooiste voetbalstadions ter wereld.

Estadio Azteca, Mexico City

Wie zich nog herinnert hoe Diego Maradona in 1986 voetbalgeschiedenis schreef, met zowel het beruchte ‘Hand-van-God-goal’ als het ‘Doelpunt van de Eeuw’ in de kwartfinale tegen Engeland, die herinnert zich ook dat dat plaatsvond in Estadio Azteca, het grootste stadion van Mexico. Op naar Mexico City dus.

La Bombonera, Buenos Aires

Als ergens het ergens goed zit met de sfeer – hectisch! –  dan is het wel bij Estadio Alberto J. Armando – in de volksmond ook wel bekend als La Bombonera (de chocoladedoos), te vinden in Buenos Aires. Het ontwerp is opmerkelijk en niet wat je verwacht van een typisch stadion, en daarom zeker een bezoekje waard. Maar het feit dat het de thuisbasis is van Boca Juniors, de populairste voetbalclub in Argentinië, is al reden genoeg.

Signal Iduna Park, Dortmund

Voor het grootste terras van Europa – waar toch al gauw zo’n 25.000 toeschouwers kunnen staan – moet je naar de South Stand van het Duitse Signal Iduno Park, van Borussia Dortmund. De indruk is overweldigend. Je zal nog velen dagen zwart en geel zien, van de vele vlaggen en fans.

Lees ook:  Auto importeren, 4 dingen die je moet weten

Wembley, Londen (Engeland)

Tja, op dit lijstje kan uiteraard niet ‘the home of football’ ontbreken. En dat is niets minder dan het – inmiddels herbouwde – Wembley Stadium in Londen, Engeland. Het is het belangrijkste – en grootste – stadion van Engeland en thuisbasis voor grote evenementen van Champions League-finales tot de finale van Euro in 2020. Kortom: legendarisch.

Foto header via iStock, credits: TuiPhotoengineer

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy