Tuin trends van 2023: duurzaam tuinieren, blije bijen en tuingadgets van EGO Powerplus zonder uitstoot.

by Redactie

De lente is van start gegaan. Wat hebben we daar met z’n allen weer naar uitgekeken. En als er één ding hoort bij de lente dan is het wel je tuin klaarmaken voor het warme voorjaarszonnetje. Vorige week waren we bij de presentatie van nieuw tuingereedschap van EGO Powerplus in het mooie Paviljoen Puur. Daar werden we niet alleen geïnspireerd door alle tools die je het tuinieren makkelijk(er) kunnen maken, maar ook werden we wat wijzer over het leven in onze tuin. Oftewel; hoe zorg je dat in jouw mooi verzorgde tuin ook nog eens ruimte is voor groei van ecologische structuren én een groeiende bijenpopulatie.

Duurzaam tuinieren

Wat duidelijk werd tijdens de presentatie van EGO Powerplus door Director of Sales Gerco de Graaf, is dat je om duurzaam tuinieren niet meer heen kan. Maar hoe dat te realiseren binnen de sector tuinieren? Nou, in de eerste plaats door in te zetten op tuinieren zonder uitstoot en zonder geluidsoverlast. Dat doen ze bij EGO door tuinmachines te maken die werken op een duurzaam accuplatform. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Daarmee wordt ook bijgedragen aan de Challenge2025…..

Tuin trends van 2023: duurzaam tuinieren, blije bijen en tuingadgets van EGO Power zonder uitstoot.

Challenge2025, say what?

Challenge 2025 is door EGO Powerplus in het leven geroepen om zowel particuliere als professionele gebruikers in de tuin en park wereld te laten inzien dat accu tuinmachines de beste keuze zijn. Of ja, beter gezegd, dat er geen excuus is voor uitstel. Binnen 5 jaar willen ze bij EGO creëren dat gebruikers bij brandstof aangedreven tuinmachines weg worden gehouden en dat accu tuinmachines de eerste keuze gaat worden. Mooi streven!

Lees ook:  G-Star X Pharrell

Nieuw op de markt

Wil je je gras op peil houden, dan blijkt wel dat je bij EGO op het juiste adres bent. Zeker ook voor de particulier. Van grastrimmers tot aan zitmaaiers, snoeischaren en heggenscharen. Waarbij ze bij de zitmaaiers recent zelfs een exemplaar hebben uitgebracht met een zogenaamd e-Steer-technologie. In Jip en Janneke taal: een zitmaaier met een rond stuurwiel. En zoals eerder al gezegd, alle producten zijn accu-aangedreven, emissievrij en werken vrijwel geluidloos.

Tuin trends van 2023: duurzaam tuinieren, blije bijen en tuingadgets van EGO Power zonder uitstoot.

Naast tuingereedschap, ook mooie lifestyle producten bij EGO Power, zoals deze ventilator.

En hoe zit het nu met die bijen?

Maar alles leuk en aardig, een strak gazon blijkt ook niet alles. Althans een gazon dat in zijn geheel gemillimeterd is. Want in zo’n omgeving hebben insecten geen schijn van kans meer. Volgens Jaap Molenaar van de Bijenstichting, die bij de presentatie ons informeerde over hoe je onder meer 10x zo veel bijen kan aantrekken in je tuin, moet het credo zijn: maak van je tuin een oase voor zowel mens als insect. Dat kan onder andere door variatie in grashoogte aan te brengen, maar ook door creatief te maaien. Denk daarbij aan een slingerend ‘paadje’ door het hogere gras heen. Het resultaat? Blije bijen. En niet te vergeten een weelderige tuin, die je met het gereedschap van EGO Powerplus duurzaam kan onderhouden. Iedereen blij dus, zo blijkt!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy