Rebelse meiden staan centraal in de samenwerking Favela Street X Storytel

Rebelse meiden staan centraal in de samenwerking Favela Street X Storytel

Hoe mooi zou het zijn als alle dromen van alle meisjes in de wereld ook daadwerkelijk omgezet zouden kunnen worden in doelen? Helaas is de praktijk (vaker) anders. Er zijn namelijk ontzettend veel meiden tussen de 14 en 18 jaar oud die te maken hebben met sociale uitsluiting. Dat kan en moet anders vinden ze bij de Favela Street Foundation. Die stichting, onder leiding van voormalig topvoetbalster Rocky Hehakaija, biedt programma’s aan waarin meiden door middel van straatvoetbal en kickboksen meer over zichzelf leren. Ze leren nieuwe mensen kennen, vergroten hun netwerk en ze werken aan een sterker zelfbeeld. In het verlengde van dit is Storytel een samenwerking aangegaan met Favela Street. Op Internationale Vrouwendag lanceren zij het boek Rebelse bedtijdverhalen op Storytel. Want net als de rebelse meiden in het boek, werken de meiden van Favela Street aan hun persoonlijke verhalen, waardoor ze voelen dat ze een superheld zijn. En guess what… Rocky is één van de voorlezers van dit boek én staat er zelf ook in.

Favela Street filosofie

Toen een knieblessure een eind maakte aan de profcarrière van Rocky Hehakaija, besloot ze Favela Street op te richten. Een persoonlijk ontwikkelingsprogramma dat jongeren opleidt tot rolmodellen door middel van straatvoetbal. Met als filosofie: als je het beste uit jezelf haalt, kun je een positief verschil maken in je community. Inmiddels is Favela Street actief in Brazilië, op Haïti, Curaçao, Sudan én Nederland dus. Bij de presentatie van de samenwerking van Storytel en Favela Street vertelde trainster Houda Loukili haar persoonlijke verhaal (ze is voormalig kampioen kickboksen) en hoe ze nu binnen het Favela Street programma andere meiden inspireert middels haar trainingen. 

Lees ook:  Dé kampeertrends 2021: zelfvoorzienend kamperen, themacampings en kamperende millennials
Rebelse meiden staan centraal in de samenwerking Favela Street X Storytel
Rocky vertelt over Favela Street én haar eigen verhaal in het boek Rebelse meisjes.

Rolmodellen

De presentatie van Rocky en Storytel was voor een groep van meiden die al trainen bij het programma. Het was magisch te zien hoe ze allemaal ademloos luisterden naar onder andere Rocky en Houda. Het hebben van een rolmodel is zo ontzettend belangrijk. Elkaar inspireren, respecteren en er samen zijn voor en met elkaar. Helemaal wanneer je het hebt over meiden onder elkaar. Houda zei het heel mooi in haar verhaal: Je start zegt niks over je finish. Waar je kortom ook vandaan komt, er zijn altijd mogelijkheden, als je er maar voor openstaat. Als je denkt als een komma, en niet als een punt, dan kan je veel meer dan je denkt!

Rebelse meiden staan centraal in de samenwerking Favela Street X Storytel
Alle aanwezige meiden kregen een reader én een Storytel abonnement.

Vanaf woensdag 8 maart is het luisterboek Rebelse Meisjes te luisteren via Storytel. Een must voor elk rebels meisje!

0 comments on “Rebelse meiden staan centraal in de samenwerking Favela Street X Storytel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *