Podcasts… we love them! 5 x Podcasts, over relaties en liefde, te beluisteren via Podimo (part #3)

by Redactie

We love podcasts! En hoe leuk, sinds een tijdje is Podimo in de lucht, een nieuwe podcaststreamingdienst in Nederland. Met de app van Podimo heb je toegang tot heel veel podcasts van over de hele wereld via de Open RSS. De app is gratis te downloaden, zonder login. Als je abonnee bent krijg je toegang tot 690 eigen producties en 566 partners op globaal niveau. Meest belangrijk: de inkomsten van jouw lidmaatschap worden direct gedeeld met de makers van de content waar jij naar luistert. In dit artikel delen wij (deel #3) de fijnste/leukste/meest inspirerende podcasts op Podimo van dit moment rondom het thema relaties & liefde:

Relatievragen

In deze podcast worden alle luisteraars vragen élke dag beantwoord door een groep van relatie-experts. De relatie-experts zijn onder andere Jurre Geluk (Spuiten & Slikken), Drs. Nynke Nijman (Psycholoog, Auteur), Marith Iedema (Seksjournalist, Auteur) en Milou Deelen (LINDA., Vice, Grazia). Handig en informatief!

Schaduwliefde

Misschien ken je het wel…. dat gevoel dat je met iets rondloopt waar je partner niets van weet? Het liefst zou je het er het willen uitgooien maar je bent bang voor de gevolgen. Maar, hoe langer je het verborgen houdt hoe zwaarder je geheim op je drukt. In Schaduwliefde spreekt Corine Koole elke week met iemand over zo’n geheim. En dat kan van alles zijn: een affaire, een financieel probleem, angsten of een verslaving. Vervolgens legt ze het verhaal voor aan relatietherapeut Frederique Bicker die met professionele raad hulp biedt.

CoupleGoals

In deze podcast spreken queer koppel Mandy en Thorn met allerlei verschillende stellen. Hoe leerden ze elkaar kennen? Waar maken ze ruzie over? Wat is er nou zo leuk aan de ander? En bestaat er eigenlijk wel zoiets als ‘couple goals’ in de liefde?

Lees ook:  Professioneel renoveren? Je huis (zelf) aanpakken doe je zo

Hoe ben je zo?

Super interessante podcast. Je zou kunnen zeggen dat het een anti-zelfverbeteringspodcast waar je juist wél een leuker mens van wordt. Psychologen én vrienden Thijs Launspach en Lennard Toma zijn gefascineerd door persoonlijkheidsverschillen en geloven erin dat je jezelf niet hoeft te verbeteren, want je bent al goed zoals je bent.

Op zoek naar seksualiteit

In “Op Zoek Naar Seksualiteit” gaat drs. Nynke Nijman elke seizoen op zoek naar seksualiteit met een andere (ervarings)deskundige. In het derde seizoen is Marith Iedema de vaste tafelgast van Nynke. Zij is journalist, auteur en regelmatig te gast in radio- en tv-programma’s als seksexpert. Zo’n beetje alles wordt onderzocht wat te maken heeft met seksualiteit en liefde.

Eerdere luister-tips zijn te vinden op deze pagina.

Foto header via iStock, credits: everything bagel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy