Outfit ideeën voor een uitvaart

by Redactie

Uit onderzoek blijkt dat 89% van de ondervraagde mensen het niet meer gebruikelijk vindt om zwarte kleding te dragen naar een uitvaart. ‘Maar wat moet ik dan dragen?’ vraag je je  misschien af. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken door middel van onderstaand advies.

De meest geschikte outfits voor een uitvaart

In de meeste gevallen zijn donkere kleuren de beste keuze, al is een combinatie van wit en donker ook gepast. Zo dragen mannen bijvoorbeeld een nette zwarte broek met wit overhemd. Een bordeauxrood colbert is ook zeer gepast en netjes. Afhankelijk van het weer kan men ook kiezen voor een nette coltrui, uiteraard zonder aanstootgevende tekst of afbeelding. Een stropdas hoeft zeker niet meer, en zowel suède als leren schoenen staan netjes bij elke outfit.

Vrouwen kiezen veelal voor een jurk, mantelpakje of nette jumpsuit. Een korte cocktailjurk in een effen (en eventueel donkere) kleur kan in de meeste gevallen ook. Let wel op de eventuele regels van de religieuze locatie waar de dienst plaatsvindt. Zo is het soms verplicht om de knieën en/of schouders te bedekken.

Voor kinderen is het vooral belangrijk kleding zonder glitters, drukke prints of plaatjes te kiezen. Omdat het voor jonge kinderen extra moeilijk is op zo’n emotionele dag waarop ze veel stil moeten zitten, kies je voor comfortabele kleding zoals een nette zwarte spijkerbroek en een coltrui of simpel T-shirt, of een soepel donkerblauw of donkergroen jurkje.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van mijn outfit voor een uitvaart?

Over het algemeen kiest men sobere kleding voor een uitvaart. Toch is het aangeraden de rouwkaart goed te bekijken en eventueel contact op te nemen met familie van de overledene. Het komt namelijk steeds vaker voor dat iemand, tijdens het opstellen van zijn of haar uitvaartwensen, kledingvoorschriften aangeeft. Zo wensen sommigen dat alle genodigden in een bepaalde kleur gekleed gaan, of een accessoire dragen dat een belangrijke betekenis heeft.

Lees ook:  Ontwerpwedstrijd roept mensen op een Symbol of Joy te ontwerpen!

Uiteraard dien je ook rekening te houden met eventuele religieuze en culturele tradities en gebruiken. Zo zijn bepaalde outfits niet gepast voor een religieuze dienst, en draagt men in bepaalde culturen juist felgekleurde kleding om het leven te vieren in plaats van om de dood te treuren.

Foto header via iStock, credits: fcscafeine

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy