Mechelen in 24hrs: hier moet je zijn voor food, to do’s & more!

by Imke

Bekijk je de kaart van Vlaanderen, dan kan je de stad Mechelen precies in het midden van deze kaart zien liggen. En niet alleen dat, de stad ligt ook nog eens precies tussen Antwerpen en Brussel in. Qua inwonersaantal is het vergelijkbaar met Hilversum, maar qua esthetiek is het een level apart. Want Mechelen is het honderd procent waard om te bezoeken. Naast de vele historische panden (waarvan maar liefst 8 kerken!), mooie musea en de prachtige rivier de Dijle die door het stadje krioelt. Is het ook een genot om een lang weekend te genieten van alle heerlijke food spots en de gezellige cafeetjes die Mechelen rijk is. Wij geven tips voor een onvergetelijke 24 uur in deze must-visit Belgische stad.

De Dijle

Je kan zelfs prachtig ‘lopen’ over de Dijle…

GO TO

Museum Hof van Busleyden
Wat een parel is dit museum. Het wordt op het moment helemaal gerestaureerd, maar dat maakt voor een bezoek niet uit. Gelegen in een prachtig Renaissance stadspaleis leer je hier alles over de Bourgondische geschiedenis van Mechelen en omgeving. En dat alles verpakt in moderne, ruime zalen met een historisch jasje. Leuk is dat ze voor kinderen een reiskoffertje hebben klaar staan waarmee je in de huidige voorstelling ‘Verborgen Parels’ op zoek gaat naar de zeven verborgen parels. Absolute aanrader!

Mechelen in 24hrs: hier moet je zijn voor food, to do’s & more!

Met het koffertje! :-)

Mechelen in 24hrs: hier moet je zijn voor food, to do’s & more!

De Gouden Kooi
Nooit gedacht dat een escape room zo passend zou zijn in een citytrip. Maar als je op zoek bent naar een stukje group building, spanning én historie, dan is De Gouden Kooi een absolute tip. Nice to know: de escape rooms van De Gouden Kooi hebben zelfs prijzen gewonnen, dus maak je borst maar nat. Wij deden toen wij er waren “De meesterdief van Mechelen: blijf ongezien door de politie tijdens het kraken van de kluis”. Ideaal voor als je met slechts 2 personen bent. Na het kraken van de kluis kwamen we vol positieve adrenaline uit de kamer.

De Gouden Kooi

Yes, ontsnapt!

Heavy Metal Route
Je kan in Mechelen niet om het geluid van de klokken heen. Met haar zes beiaarden en de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn, is Mechelen wat je noemt dé internationale hoofdstad van de beiaardcultuur. Om die reden kan je in de stad een zogenaamde Heavy Metal route lopen. Met deze route (je moet hiervoor een podcastwandeling downloaden) loop je zo een erg inspirerende beiaardwandeling.

Lees ook:  Zo bereid je een lange autorit met de kids op de achterbank voor

COFFEE

LIEF
Een letterlijk lieve plek om een ontbijtje te doen, een lekkere lunch of een heerlijke koffie. Het zaakje ligt aan de Vijfhoek in Mechelen en de naam is gekozen vanwege de gezonde gerechtjes die lief zijn voor je lichaam. Maar het verwijst ook naar de lokale samenwerkingen. Lief voor het leven in die zin, want transport beperken en duurzaam ondernemen is een belangrijk speerpunt voor de eigenaren.

Coffice
Hier ga je naar toe voor een to-go-coffee of wanneer je op zoek bent naar een gezellige lunchbar én cowork space. Gelegen in het hart van Mechelen. De zaak is net verbouwd en loopt als een tierelier. Wil je zeker zijn van een plekje, dan is reserveren zeker geen overbodige zaak.

FOOD

Funky Jungle
Als je naar binnen kijkt, dan denk je wellicht niet gelijk wat een gezellige zaak. Maar niets is minder waar. Wanneer je de drempel overstapt, stap je binnen in de wereld van ontzettend lekker vegan food. De eigenaren zijn altijd op zoek naar verse, gezonde en smaakvolle ingrediënten van dat moment. Wat ze vervolgens weten te vertalen naar een kleurrijke en bovenal 100% plantaardige menukaart. En met succes; ze wonnen recent een Belgian Vegan Award!

Vegan heaven

Heerlijk eten bij Funky Jungle.

GOING OUT

Kuub
Kuub is een heel tof cultuur café. Of zoals ze het zelf omschrijven ‘een eventbar met wolkje cultuur’. Wij vielen er met onze neus in de boter, want het was een jamsessie avond toen wij binnenkwamen. Dat was kortom ontzettend genieten van een Belgisch biertje aan een tafeltje met voor je muzikanten die hun muzikale energie op het podium etaleerden.

Lees ook:  24 uur in Rotterdam

’t Ankertje
Eén van de vele fijne cafeetjes waar je terecht kan voor een Belgisch biertje. Deze is gelegen aan de gezellige Vismarkt. Hoort zeker bij een bezoek aan Mechelen.

't Ankertje

SLEEP

Hotel Martin’s Patershof
Deze voormalige kerk werd omgebouwd tot een hotel. Wat zoveel betekent dat je door de look en feel van dit gebouw mee wordt genomen op een vredelievende reis door tijd en ruimte. Ontbijten doe je voor het altaar en op je kamer tal van prachtige glas-in-lood-ramen. Bijzonder overnachten met een welverdiende hoofdletter B.

Slapen in een kerk!

Eerder schreven we ook al een artikel over 24 uur in Leuven en in Gent. Onze tip: maak van je getaway een roadtrip, waarin je deze 3 steden met elkaar combineert.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy