La dolce vita achter het stuur: laat je (muzikaal) vervoeren in de Fiat 500e Cabrio La Prima (à la Bocelli)

by Redactie

De uitkomst van een bijzondere samenwerking tussen twee Italiaanse iconen – befaamd automerk Fiat en niemand minder dan operalegende Andrea Bocelli – dat is de elektrische stadsauto ‘500 La Prima by Bocelli’. Met een speciaal JBL stereosysteem voor de ultieme muziekbelevenis.

Een auto geïnspireerd door en gemaakt met de Italiaanse tenor Andrea Bocelli – wie had dat ooit gedacht? De samenwerking komt wellicht uit onverwachte hoek, maar helemaal gek is het niet. Allereerst delen Fiat en Bocelli hun Italiaanse roots. Italië is niet alleen het land van heerlijk eten en prachtige kunst, maar óók van overweldigende, dramatische en opwindende muziek. Jawel, we hebben het natuurlijk over de Italiaanse opera. Dat betekent dus dat de Fiat La Prima die indrukwekkende muzikale ervaring zo goed mogelijk nabootst en belichaamd.

4 verschillende manieren

En dit is zelfs mogelijk op vier verschillende manieren, dankzij het nieuwe virtual-reality audiosysteem van JBL. Met de akoestische instellingen waan je je in binnen de veilige, warme muren van je woonkamer, waardoor elke klank intiem ervaren wordt. Zoals Bocelli zelf ook beaamt: ‘Mijn favoriete muziekruimte is thuis: een ontspannende cocon gewijd aan geluidsperfectie’. Perfect voor een rustige rit waarbij je tot rust wil komen onder het genot van je favoriete pop en hip-hop tunes. Op zoek naar nóg iets intiemers? Zet dan je favoriete podcast aan en waan je jezelf haast naast de podcast-hosts; de cabine verander je zowaar in één handomdraai in je eigen opnamestudio. Maar ook voor de bestuurder die zichzelf het liefst als hoofdrolspeler in zijn eigen drama ziet, biedt het geluidssysteem mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor het luisteren naar orkesten, opera’s en filmsoundtracks.

Lees ook:  Nieuwe modellen Citroën én Peugeot: le retour de l'élégance française

Infotainment

Oh ja, hadden we al vermeld dat de La Prima een cabrio is? Knal het dak open en transformeer je auto tot open lucht arena, perfect voor het luisteren naar live optredens. Als geluidsexpert weet Bocelli de verfijnde klanken ook hier weer te pakken: ‘Deze akoestiek is geïnspireerd op Teatro del Silenzio, mijn eigen Toscaanse arena op een heuveltop, waar de rust van de natuur gastheer is voor de pure energie van openluchtoptredens’. Dat belooft een romantische, filmische rit.

La dolce vita achter het stuur: laat je (muzikaal) vervoeren in de 500e Cabrio La Prima (à la Bocelli)

Fashionable opladen bij een charging station ;-)

Muzikale sferen

De Fiat 500e Cabrio biedt door de invloeden van Bocelli en het indrukwekkende hifi-systeem dus een unieke rijervaring. Uiteindelijk is de auto niet alleen ideaal voor de muziekliefhebber, maar net zo goed geschikt voor de Italofiel en de levensgenieter. Want cruisend in dit model proef je ten overvloede van la dolce vita. Of zoals wij het kennen: het zoete leven. Of het nou om een stedentrip gaat, een weekendje weg, een langere vakantierit of gewoon het doen van de boodschappen. En dan hoef je dus niet eens door Italiaanse heuvellandschappen te rijden om zó weg te dromen bij de binnendringende muzikale sferen. Goed, wel je ogen op de weg houden natuurlijk…..

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy