De ‘roaring twenties’ in Arnhem: het vernieuwde Hotel Haarhuis krijgt zijn vijfde ster

by Emma

In het centrum van Arnhem ligt wel een heel bijzondere ontmoetingsplek: het Hotel Haarhuis, dat ooit in 1918 werd opgericht als koffiehuis en inmiddels is uitgegroeid tot luxe 5-sterren plus hotel. En daarmee is het de eerste én enige plek in de oude stad waar je van die standaard kan genieten, zonder dat warme huiskamergevoel te moeten missen. Wij gingen een nachtje langs.

Wie Hotel Haarhuis binnenwandelt krijgt al een proefje van alle pracht en praal die hen binnen opwacht. Dat het een historische locatie is voel je direct: het hotel is trots op het erfgoed. Details van het meer dan honderd jaar oude gebouw zijn bewaard gebleven, maar hebben een moderne twist gekregen. Zo waan je je al gauw in de jaren twintig van de vorige eeuw, dat echte Great Gatsby gevoel, dus.

De ‘roaring twenties’ in Arnhem: het vernieuwde Hotel Haarhuis krijgt zijn vijfde ster De ‘roaring twenties’ in Arnhem: het vernieuwde Hotel Haarhuis krijgt zijn vijfde ster

Signature Suite

En dat is door het hele hotel te merken. Om te beginnen zijn de privékamers – waar er maar liefst 127 (!) van zijn – stijlvol ingericht. In de ‘Signature Suite’ waar wij verbleven, werden we van alle gemakken voorzien en volledig in de watten gelegd. Denk aan een kingsize bed, een vrijstaand ligbad en een regendouche. Alles om de drukte van de stad volledig te vergeten. Met een rijk scala aan patronen en kleuren is de kamer een verlengstuk van de rest. En als de openbare ruimtes van het hotel zelf niet zo prachtig waren ingericht en opgedoft, zou je de suite zelf niet eens willen verlaten.

Hotelkamer

De roaring twenties zijn ook te voelen in de verschillende faciliteiten, zoals The Royal Loft, The Storage (wijnkelder én whiskybar in één) en de Blou rooftop bar (met, jawel, officieel het mooiste toilet van Nederland, gebouwd in een liftschacht met glazen vloer). En dat betekent een overdaad aan lokale hapjes, verrukkelijke patisserie gebakjes en uiteraard de beste cocktails, onder het genot van een werkelijk waar adembenemend uitzicht over de stad.

Lees ook:  5 x de leukste doe-musea

The Storage

Kortom, zo stijlvol en fraai als bij Hotel Haarhuis vind je het nergens anders. Zeker niet in Arnhem, maar het is moeilijk voor te stellen dat je ergens anders een ervaring tegenkomt die in de buurt komt. Wij kijken al uit naar ons volgende bezoek.

Foto credits: geschoten door Wildschieters

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy