Bucketlist-bestemmingen voor aankomende meivakantie 

by Jill Buitenhuis

Geniet je ook zo van het maken van nieuwe vakantieplannen? Wij vinden het héérlijk om mooie reizen uit te stippelen, nieuwe plekken te ontdekken en te verdwalen in de mogelijkheden die een land te bieden heeft. We verzamelden daarom geweldige bucketlist-bestemmingen voor aankomende meivakantie voor je, waar je nu alvast over kunt dromen. Geniet lekker van de voorpret van het boeken van jouw meivakantie!

Madeira – Portugal

Binnen nog geen vijf uur vliegen beland je op het Hawaï van Europa, namelijk op Madeira. Dit eiland in de Atlantische oceaan staat vooral bekend om haar adembenemende natuur. Je vindt hier namelijk de meest prachtige bloemen, kabbelende watervallen, reusachtige rotsbergen en nog zoveel ander moois. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Echt een aanrader om te bezoeken wanneer je hier bent: De Laurisilva, een van de laatst overgebleven oerbossen van de wereld. Houd je van hiken? Dan is dit ook helemaal jouw plek. Door het bergachtige landschap heb je hier de mooiste uitzichten die je je maar voor kunt stellen. Ga op zoek naar de een van de vele viewpoints van Madeira en laat je verrassen door de kracht en pracht van de natuur!

Puglia – Italië

Het nog niet super toeristische deel van Zuid-Italië: Puglia. Een prachtige plek in de laars die steeds populairder wordt. En dat is niet voor niets… dit deel van Italië heeft veel moois te bieden. Van authentieke dorpjes vol gezellige restaurantjes tot prachtige stranden met helderblauw water. Je vindt hier eigenlijk alles wat je nodig hebt op vakantie. Er wordt aangeraden om meerdere plekken te bezoeken wanneer je afreist naar Puglia. Het openbaar vervoer hier is erg goed geregeld, waardoor je Puglia gemakkelijk ontdekt per trein en bus. Een huurauto kan namelijk nogal prijzig zijn. Een plek die je sowieso moet bezoeken? Lecce, deze historische stad vol prachtige gebouwen en heerlijke eetgelegenheden zal je verwonderen.

Lees ook:  Getest: Thule Guidepost en Versant backpacks

Paros

Wanneer je aan een vakantie naar Griekenland denkt kom je al snel terecht bij de populaire eilanden zoals Kreta, Zakynthos en Kos. Maar heb je weleens van Paros gehoord? Een eiland dat ook absoluut behoort tot onze bucketlist-bestemmingen. Nog niet zo toeristisch als eerdergenoemde eilanden, goedkoop ten opzichte van de eilanden Mykonos en Santorini en erg geliefd onder backpackers en eilandhoppers. Paros is een typisch Grieks eiland met de welbekende witte huisjes die tegen de rotsen zijn aangebouwd, omringd door het prachtige azuurblauwe water. In mei is het er ook nog heerlijk rustig, waardoor het dus een perfect eiland is om te bezoeken tijdens de meivakantie. Ook erg leuk om te bezoeken met kinderen!

Foto header via iStock, credits: Roberto De Ficis

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy