3 x must-walk lente wandelingen 

by Jill Buitenhuis

De bloemen komen weer in bloei, de zon begint steeds meer te schijnen… Dat betekent dat de lente officieel is begonnen! Het perfecte moment om er weer lekker op uit te gaan en de natuur in te trekken. We verzamelden fijne routes en plekken voor je, waar je heerlijke lente wandelingen maakt. Ga de deur uit, ga lekker wandelen en ontdek de schoonheid van de lente op een van de volgende plekken.

Het Amsterdamse bos

Woon je dichtbij Amsterdam en heb je zin om even te ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan is het Amsterdamse bos in Amstelveen helemaal jouw plek deze lente. Het park is drie keer zo groot als het Central Park in New York(!) en zit vol met mooie verrassingen tijdens het wandelen. Wanneer de bomen in de bloei staan is dit bos echt een sprookje. Zo mooi! Daarnaast zijn er ook veel leuke dingen te doen voor kinderen, mag je hier lekker met de hond wandelen en kun je zelfs een duik nemen in een van de natuurlijke zwemvijvers. Eens wat anders proberen? Neem je sup mee, laat je meevoeren over het water en ontdek het Amsterdamse bos vanuit een ander perspectief.

Het Stellingenpad

Het Friese Stellingenpad is verkozen tot wandelroute van het jaar 2023. Deze wandeling mag dus absoluut niet ontbreken in de lijst met ‘must-walk’ lentewandelingen. Het pad bewandel je via de bestaande wandelknooppunten van het Friese Wandelnetwerk. Het pad bestaat uit 15 etappes die variëren van 12 tot 28 kilometerslange wandelingen. Je kunt de routes uiteraard los van elkaar lopen. Een aantal hoogtepunten op deze route? De magische bossen, prachtige heidevelden, kabbelende beekjes en unieke cultuurhistorie.

Lees ook:  Autorijden met slippers? Toch maar niet!

Heuvelrughike

Goed nieuws voor de hike-fans onder ons, je hoeft helemaal niet ver te reizen om te hiken. De Utrechtse Heuvelrug biedt je de mogelijkheid voor een vijfdaagse hike dor en over het oer-Hollandse stuwallenlandschap! Je doorkruist twee provincies op deze route: Noord-Holland en Utrecht. Zo leer je Nederland weer op een heel andere manier kennen tijdens het uitoefenen van je hobby. De route van in totaal 92 kilometer lang begint aan bij het Gooimeer in Huizen en eindigt bij de Grebbeberg (net voorbij Rhenen).

Foto header via iStock, credits: lolostock

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy