Zonder kids op vakantie? Kies dan voor een adults only vakantie.

Zonder kids op vakantie? Kies dan voor een adults only vakantie.

Wanneer je zelf met (kleine) kids op vakantie gaat, dan ga je het liefst naar een plek waar ook andere kinderen zijn. Wel zo leuk voor de kinderen én ook voor jezelf als ouder. Want een plek waar kinderen mogen komen, zorgt er ook voor dat je met gelijkgestemden onder één dak zit. Oftewel; heeft je kind een tantrum in het restaurant van je hotel, dan heb je niet gelijk allemaal geïrriteerde blikken op je gericht. Andersom geldt hetzelfde…. Wanneer je geen kids hebt of misschien juist een keer zonder kids op vakantie wilt gaan, dan zit je het liefst op een plek zonder kids in de buurt. De manier om te weten waar je die vakantievibe kan krijgen, is door het boeken van een zogenaamde adults only vakantie.

Wanneer je een adults only vakantie boekt weet je namelijk zeker dat je op een resort terechtkomt die uitsluitend voor volwassenen is bedoelt. Ideaal dus voor ouders die een keer kids-loos weg willen, singles én koppels op zoek naar rust.

De accommodaties waar je uit kan kiezen zijn alleen toegankelijk voor mensen boven de leeftijd van 16 of 18 jaar. Daarnaast zijn de activiteiten speciaal geselecteerd voor volwassenen. Kortom; je hoeft niet ‘bang’ te zijn voor een animatieteam of kinderdisco in de avond.  Fijne bijkomstigheid is daarnaast dat een adults only vakantie vaak gepaard gaat met veel luxe. De hotels die hiervoor namelijk in aanmerking komen hebben over het algemeen niet minder dan 4 sterren. Overigens is het zeker niet zo dat het alleen maar dure reizen zijn daardoor. Juist voor alle budgetten is er iets te vinden, maar wel dus allemaal gelegen in een trendy, rustgevende omgeving.

Lees ook:  Podcasts... we love them! 4 x Podcasts te beluisteren via Podimo

Bestemmingen

Populaire adults only bestemmingen zijn onder meer Spanje, Griekenland, Turkije en Egypte. Maar ook Mexico en Aruba behoren tot de mogelijkheden. Je kan het zo ver en gek maken als je zelf wilt. Het concept van adults only vakantie is overigens nog vrij nieuw. Maar door de populariteit van dit type reizen, wordt het aanbod van bestemmingen vanzelfsprekend ook steeds groter.

Aanrader: ga eens in je eentje op vakantie naar een van bovengenoemde plekken. Ook als je een partner hebt, is het soms heerlijk om in je eentje een paar dagen weg te zijn van alles en iedereen. En de leukste plek om nieuwe sociale contacten op te doen is wel op vakantie. Of überhaupt goede inspiratie en de rust die je misschien wel zo ontzettend zoekt.

Foto header via iStock, credits: anyaberkut

0 comments on “Zonder kids op vakantie? Kies dan voor een adults only vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *