Zin in garantie op zon in deze tijd van het jaar? Boek een last minute naar Gran Canaria of Tenerife.

Zin in garantie op zon in deze tijd van het jaar? Boek een last minute naar Gran Canaria of Tenerife.

Hoewel de winter zeker nog niet zo koud is als in andere jaren, zijn we de donkere (en vaak natte) dagen inmiddels ook wel weer zat. Althans voor de meesten van ons geldt dat. En met het nieuwe jaar in het verschiet en dus een lonkende lente, krijgen we steeds meer zin in zon. Behoefte aan zon op dit moment? Waarom dan niet een last minute naar Gran Canaria of een last minute vakantie naar Tenerife boeken? Bestemmingen die relatief gezien best dichtbij liggen én garantie op zon.

Canarische Eilanden

Gran Canaria en Tenerife zijn eilanden die behoren tot de Canarische Eilanden (Islas Canarias). De eilandengroep bestaat in totaal uit 7 grote vulkanische eilanden en 6 kleinere vulkanische eilanden. Andere bekende eilanden van de Islas Canarias zijn onder meer Lanzarote, La Palma en Fuertaventura. De eilandengroep ligt gunstig qua ligging, want ter hoogte van Marokko en de Westelijke Sahara in de Atlantische Oceaan. Door die ligging, die vrij zuidelijk is, zijn de temperaturen vaak heel aangenaam. Je kan al vanaf vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar genieten van mooi weer. Maar ook in de wintermaanden is het er goed toeven.

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de eilandengroep. Wanneer je op zoek bent naar zon, zee en strand dan ben je hier op het juiste adres. Er zijn maar liefst meer dan 100 stranden te vinden op het eiland! En denk nu niet dat al die stranden vulkanisch zijn, en dus met vulkanisch zwart zand bedekt zijn. Er zijn ook tal van uitgestrekte witte stranden te vinden. Voor ieder wat wils dus. Een dagje surfen of suppen wissel je af met een bezoek aan één van de mooie natuurparken, een dagje zonnebaden of een bezoek aan de grootste vulkaan van het eiland.

Lees ook:  5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam

Gran Canaria

Ben je op zoek naar een meer bruisende zonbestemming? Dan raden we aan naar Gran Canaria te gaan. Playa del Inglés is bijvoorbeeld de populairste badplaats van het eiland en een echte uitgaans hotspot. Een bezoekje aan de hoofdstad Las Palmas hoort er natuurlijk ook bij. En ook wat betreft watersporten zit je op dit eiland helemaal goed.

Qua vliegtijd is het ook prima te overzien. In nog geen 5 uur tijd zit je op een bestemming met gegarandeerd zon én een prachtige omgeving. Ideaal als je nu dus al behoefte hebt aan een flinke dosis vitamine D!

Foto header via iStock, credits: MikeMareen

0 comments on “Zin in garantie op zon in deze tijd van het jaar? Boek een last minute naar Gran Canaria of Tenerife.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *