Waarom de Dacia Jogger de ultieme vlotte gezinswagen is (en nog budgetvriendelijk ook)

by Redactie

Een goede auto hoeft niet altijd de nieuwste technologische snufjes of de hoogste pk te hebben. Wat wel onmisbaar is als het gaat om een duurzame auto waar je een langere tijd van kan genieten, is dat hij boven alles praktisch is. Kortom: dat hij doet wat hij belooft. En dat is niet altijd een gegeven met de uitgebreide en gevarieerde markt waarin elk model zich van de ander probeert te onderscheiden en daarom soms uit het oog verliest waar het echt om draait. Zo lijkt een Instagrammable vorm soms hoger op de prioriteitenlijst te komen staan dan de daadwerkelijke functies. Gelukkig is dat niet het geval bij de Dacia Jogger. Deze auto is vlot, enorm ruim en – jawel – doet precies wat hij belooft.

Waarom de Dacia Jogger de ultieme vlotte gezinswagen is (en nog budgetvriendelijk ook)

Volledig bepakt onderweg

Een ruime 7 zitter voor een vriendelijk prijsje kom je niet gauw tegen, en laat dat nou net zijn wat deze Dacia Jogger TCe 110 extreme zo bijzonder maakt. De auto is fors van buiten, en ruim van binnen. Niet alleen de zeven zitplaatsen garanderen een comfortabele reis (de achterste rij stoelen is overigens eenvoudig omlaag te klappen). Opvallend zijn namelijk ook de modulaire dakdragers die simpel om te zetten zijn. Dat betekent dat dus niet alleen alle kinderen mee op reis kunnen, maar óók de fietsen, koffers, eventueel skigerei, en noem zo maar op. Volledig bepakt onderweg kunnen is toch wel een must voor een beetje een succesvolle gezinsvakantie. Deze Dacia Jogger maakt dat zo mogelijk. En echt prettig is dat tijdens het rijden, al helemaal in de hogere versnelling, je nauwelijks merkt dat je bepakt en bezakt onderweg bent. Want ook dan blijft de Jogger vlot.

Waarom de Dacia Jogger de ultieme vlotte gezinswagen is (en nog budgetvriendelijk ook)

Bij de kids viel de ruimte van binnen ook goed in de smaak!

Stoer kaki

Wat betreft exterieur is de Jogger beschikbaar in verschillende kleuren, met verder nog mogelijkheden voor de wielen en bekleding. Wij mochten proefrijden in een model met de ‘Lichen Kaki’ kleur, een verrassend stoer pallet. Sowieso oogt het de auto fors en statig, wat vooral komt door de steile achterkant. Qua interieur ziet het dashboard er goed uit en past ook de ruigere stoelbekleding bij de rest van het design.

Lees ook:  Doe-Het-Zelf fiets

Kaki kleur

Tot slot zijn er voor deze verder vrij sobere auto wel degelijk wat extraatjes die de ervaring van de Dacia Jogger extreme naar een hoger niveau tillen. Denk bijvoorbeeld aan de automatische ramen, die gemakkelijk te besturen zijn en met één knop openen of sluiten. De cruise control is bovendien ook prettig in gebruik en dat geldt net zo goed voor de climate-control. Achter het stuur merk je al snel dat de Jogger best snel van start gaat en goed op gang komt, een prettige kwaliteit die vooral betrouwbaar aanvoelt. De motor is sterk en de turbo doet ook zijn werk, waardoor je niet achterblijft in het verkeer. Echt praktisch dus.

Imke bij de Dacia

De Dacia Jogger is verkrijgbaar voor een vanaf prijs van €21.730. Nice to know: een Jogger met hybride aandrijflijn komt nu ook op de markt!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy