Voor de ‘urban’ foodies onder ons: de beste street food gems van Nederland

by Emma

Street food is immens populair en niet alleen onder echte foodies. Gek is dat niet, want wat is er nou beter dan een groot aanbod van internationale hapjes, gecomplimenteerd met lokaal gebrouwen bier en een gemoedelijke sfeer? Precies, niet zo veel. Tegenwoordig vind je street food alleen op veel meer plekken dan op straat. Weet je niet waar je moet zoeken? Lees dan vooral verder. Met deze lijst heb je genoeg opties voor een heuse street food crawl door het hele land.

Foodhallen

Allereerst doe je er goed aan om eens een kijkje te nemen bij een paar van Nederlands’ mooiste, grootste, en indrukwekkendste foodhallen. De keuze is immens. Zo haal je bij het ene kraampje een Vietnamees voorgerecht en wandel je binnen enkele meters naar je Zuid-Europese toetje toe. Een absolute must visit op dit gebied is Mout, in Hilversum. In de oude bioscoop zijn ‘alle keukens aanwezig’, inclusief lokale biertjes. Benieuwd naar andere steden? Dan mogen Minglemush (ja, inclusief een ‘mengelmoes’ aan keukens) in Den Haag en LIEMÈS Food District in Utrecht niet ontbreken.

Restaurants

Ga je er liever uitgebreid voor zitten? Dan zijn er ook genoeg restaurants waar je terecht kunt. Zo vind je de beste hummus van Amsterdam bij Ben Cohen Street Food, geniet je van Spanish fusion bij LaLa Soul Food in Rotterdam en mag je ook de all day brunch bij The Streetfood Club in Utrecht niet missen.

Stallen en kraampjes

Tot slot zijn er ook nog een paar stallen en kraampjes die bovenaan onze lijst staan. Deze zijn vaak moeilijker (online) te vinden – échte connaisseurs gaan simpelweg af op de geur tijdens een wandeling door de stad. Maar voor de mensen die liever niet dat gokje wagen, ga dan langs bij Song Da, in Nijmegen, waar je authentiek Vietnamees streetfood vindt in (in Hollandsche witte bakjes). Of trek naar de hoofdstad en ga op zoek naar Vleminckx Sausmeesters waar je het beste patatje oorlog van het land vindt. En voor de fans van de snack die misschien wel de koning van de Nederlandse street foods is, is er altijd nog Het Kroket Loket in Rotterdam.

Lees ook:  5 x beste koffiebonen in 2020

Foto header via iStock, credits: AlxeyPnferov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy