Review vernieuwde Mazda CX-30: (Japans) minimalisme staat voor less is more

by Redactie

We hebben al heel wat ‘familieleden’ mogen test rijden van de Mazda-familie. De nieuwste Mazda CX-30 Cross-over SUV is er weer eentje waar de ogen van vele weggebruikers op zullen vallen.

Review vernieuwde Mazda CX-30: (Japans) minimalisme staat voor less is more

Het Japanse Kodo-design

Bij deze auto begint het genieten al wanneer je de auto in je vizier krijgt. De auto is namelijk ontworpen volgens het Japanse Kodo-design. Bij deze stijl draait alles om de kunst van het weglaten. Een Mazda-filosofie waarvoor het automerk ook al verschillende keren bekroond is met een designonderscheiding. En ook bij het design van de CX-30 ligt de focus weer op elegantie en zo min mogelijk poespas. Niets dan credits van ons aan deze fijne, energieke en luxe uitvoering.

Review vernieuwde Mazda CX-30: (Japans) minimalisme staat voor less is more Mazda CX-30

Veilig(st)e krachtpatser

De CX-30 is voorzien van een 2.0 liter e-SKYACTIV X 137 kW/ 186 pk. Een echte krachtpatser, maar onveilig zul je je nooit voelen in deze krachtpatser. De auto behaalde de hoogste score in de Euro NCAP*. Daarmee is de CX-30 de meest veilige cross-over ter wereld. De auto is dus niet alleen fijn om naar te kijken, hij is voorzien van alles waar je als autoliefhebber gelukkig van wordt. Nb.: opletten dat je niet te stevig gaat rijden, want de CX-30 stuurt opmerkelijk lekker…..

Altijd verbonden

Mazda Connect is het infotainmentsysteem. Het woord zegt het al… Dit systeem is er om jou te bedienen ten behoeve van informatie, entertainment, communicatie en navigatie. Je koppelt onder andere je smartphone gemakkelijk aan de auto, waardoor je tijdens het rijden nooit meer langs de weg hoeft te stoppen omdat je Spotify nog niet gekoppeld is. De meters en displays bevinden zich in je blikveld, waardoor je zo min mogelijk wordt afgeleid. Alle informatie die je nodig hebt om veilig te rijden vind je dus in één oogopslag. Het systeem werkt intuïtief, veilig en het ziet er ook nog eens mooi uit.

Lees ook:  Is de Ford Mustang Mach-E de elektrische versie van de iconische auto uit de jaren zestig?

Interieur Mazda

Omdat er zoveel te kiezen is qua crossovers, is het wellicht moeilijk een keuze te maken. Mazda doet wat ons betreft met de CX-30 een gooi naar een van de fijnste compacte crossover suv’s. Niet alleen interessant als zakenauto, maar ook zeker als gezinsauto. Voor wie houdt van een stoere, luxe family car, zit je meer dan goed in deze snelle bolide. De vanaf prijs ligt op ongeveer €31.990.

Mazda sneeuw

* De Euro NCAP is een onafhankelijke non-profitorganisatie die de veiligheid van auto’s test aan de hand van een veiligheidsbeoordelingssysteem met vijf sterren.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy