Review Hyundai Tucson PHEV; het bewijs dat hybride stoer én elegant is

by Petrick de Koning

Het SUV-segment in Nederland lijkt een beetje verzadigd. Dat was in ieder geval mijn idee vóór ik instapte in de vierde generatie van de Hyundai Tucson. Deze fraaie en zeer compleet uitgeruste PHEV (ik ging op pad met de 4WD Premium Sky edition) tilt het niveau in het C-segment toch weer naar een hoger plan.

Stijlgevoel

In het verre verleden waren de Koreaanse designs niet altijd even subtiel. Als je om de nieuwste generatie Hyundai Tucson PHEV heen loopt, vallen juist de fraaie contouren op. Het design is goed in balans. Aan de voorkant springen de verborgen lichten er (juist niet) uit. De grill onttrekt de lampen aan het zicht en door het design en materiaalgebruik oogt de voorkant vrij futuristisch. Je merkt aan dit soort details dat deze auto met gevoel voor stijl ontworpen is.

Review Hyundai Tuscon PHEV; het bewijs dat hybride stoer én elegant is

Ideale houding

Dit geldt ook voor het interieur. Je stapt een luxe wereld binnen waarin alles klopt. Deze premium editie is op alle vlakken heel compleet uitgerust met mooie materialen. Natuurlijk zit je heerlijk in een comfortabele stoel die je in een handomdraai instelt op jouw ideale houding. Extra ventilatie zorgt dat je het altijd lekker koel of juist heerlijk warm hebt. En zeker in de winter is stuurverwarming een absoluut feest.

Dodehoekcamera

Ook de cockpit is van alle gemakken voorzien. Met een lichte aanraking stel je alles in op een overzichtelijk touchscreen waar je soepel doorheen navigeert. En als je meer van de knoppen bent, kan dat natuurlijk ook, zowel op de middenconsole als op je stuur. Het dashboard is digitaal maar wel met traditionele klokken. Tenminste dat denk je; tot je de richtingaanwijzer activeert. Dan toont een camera alles wat je in je spiegel kunt zien, gewoon recht voor je neus. Ik moet wel wennen aan deze dodehoekhulp. Uit gewoonte kijk ik bij het inhalen toch nog even over mijn schouder…

Lees ook:  UMAMI by Han: bijzonder goed genieten van Chinese fusion-gerechten

Review Hyundai Tuscon PHEV; het bewijs dat hybride stoer én elegant is

Knight rider

Met de andere rijhulpsystemen zit het ook wel goed in de Tucson. De Lane-assist zorgt dat je netjes binnen de lijntjes blijft en als je te dicht bij je voorligger komt, hoor je dat ook. De adaptive cruise control ontbreekt natuurlijk niet. Grappig is dat je niet meer op de claxon van je medeweggebruiker hoeft te wachten als je even wat traag reageert bij een stoplicht. De auto geeft subtiel aan dat je voorganger al vertrokken is. Echt cool is trouwens dat je de auto als een volleerde knight rider op afstand kunt inparkeren met de knopjes op je sleutel.

Soepele overbrenging

Mooi natuurlijk al die gadgets, maar hoe rijdt dat nou zo’n plug-in hybride? De combinatie van een 1.6 turbo benzinemotor en de elektrische aandrijving biedt je in ieder geval 265 pk. Geloof me dat is echt voldoende om deze auto vlot in gang te krijgen. Met de soepele automaat (er zijn ook flippers aan het stuur) is de overbrenging van dit vermogen prima. Je kan in totaal 50 km elektrisch rijden, waarna de brandstofmotor het geruisloos overneemt. Nu er steeds meer laadpalen in de wijken verschijnen, kun je in de buurt dus in ieder geval elektrisch rijden (100% laden duurt zo’n 2 uur).

Review Hyundai Tuscon PHEV; het bewijs dat hybride stoer én elegant is

Conclusie

De conclusie is eenvoudig: de Hyundai Tucson PHEV is een heerlijke auto. Natuurlijk reed ik de meest luxe versie, maar ook los van de vele extra’s, is het nog steeds een stoere en comfortabele wagen waar je in gezien kan worden. En hoe tof is het dat je er gewoon 50 km elektrisch mee rijdt?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy