Memory Recall: een pop-up waar je je waardevolle herinneringen van gebruikte telefoons kan ophalen

by Redactie

Mijn oudste dochter (7) kwam vorige week nog naar me toe met een oude telefoon die ze blijkbaar achter een bank had gevonden. Ik moest zelf drie keer kijken om te kunnen beamen dat het inderdaad een oude telefoon van mij was geweest. Geen idee hoe oud dat ding alweer is en waarom ik de smartphone heb bewaard. Waarschijnlijk vanwege dezelfde reden als dat blijkt uit recent onderzoek van de VN. Dat onderzoek toont namelijk aan aan dat veel Nederlanders hun oude telefoons niet recyclen. Met name door de sentimentele waarde van de oude foto’s, video’s of berichtjes die erop staan. Om die reden start Vodafone een speciale terugroepactie om deze drempel te verlagen. Van 22 tot en met 26 februari kunnen telefoon eigenaren in de Memory Recall pop-up op het Stationsplein in Utrecht onder andere foto’s en video’s van hun gebruikte telefoons ophalen. Slim concept!

Minder CO2-uitstoot

Wist je dat vorig jaar ruim de helft van de Nederlanders van 16 jaar of ouder hun oude mobieltjes thuis bewaard. Een enorm aantal! En waarschijnlijk zonder dat je je er heel bewust van bent is dat echt heel zonde. In mobiele telefoons zijn namelijk meer dan 20 verschillende metaalsoorten verwerkt, waaronder dure metalen zoals goud, platina en zilver. Door meer bewust met je telefoon om te gaan kan je serieus heel wat CO2-uitstoot besparen. Bijvoorbeeld door een telefoon langer te gebruiken of deze te laten refurbishen. Raar genoeg worden oude telefoons zelden ingeleverd of gerecycled.

Memory Recall: een pop-up waar je je waardevolle herinneringen van gebruikte telefoons kan ophalen

In de pop-up van Vodafone, Memory Recall genaamd (toepasselijk…), zal middels een consult door knappe koppen SmartPhort en Stellar® Data Recovery het probleem van de gebruikte telefoon worden gedetecteerd. Gaat deze niet meer aan? Of heeft de eigenaar de juiste kabels niet meer in huis? Dit geeft een goed inzicht voor de juiste oplossing. Wanneer mogelijk wordt de data veilig digitaal teruggeleverd bij de eigenaar. De hardware wordt hergebruikt of gerecycled voor een langer leven. Houd deze website goed in de gaten om de voorwaarden van de telefoons en de verschillende opties voor het terughalen van data te lezen.

Lees ook:  Apps die je helpen relaxen

Inruildeals

Good to know, als je de pop-up niet kunt bezoeken; Vodafone biedt naast de Memory Recall pop-up verschillende diensten aan zodat men bewuste keuzes kan maken maken om zo de levensduur van telefoons te verlengen. Denk bijvoorbeeld aan de Vodafone-inruildeals, waar klanten heel eenvoudig hun oude toestel kunnen inruilen voor geld.

Maar first things first, en dat is toch echt even proberen die oude telefoons op te duiken en langs te gaan bij Memory Recall. Van 22 tot en met 26 februari op het Stationsplein Utrecht!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy