Het vernieuwde Center Parcs, hoe een vakantiepark natuur en mens perfect weet samen te brengen

by Imke

Center Parcs, bijna iedereen heeft er wel herinneringen van vroeger en nu aan. Op familieweekend met je eigen vader en moeder toen je zelf nog klein was. Of een vriendenweekend toen je een jaar of dertig was. Met de kleinkinderen ontsnappen aan de stad. De kenmerkende sfeer en omgeving van de huisjes van Center Parcs creëer(d)en vaak en bij veel mensen blijvende herinneringen. En dat is niet gek dat dat al zo lang gebeurd… In 1968 werd het eerste park namelijk geopend. En nu, in 2023, is het merk nog steeds daar. Maar wel met een compleet nieuwe identiteit. Maar met wel één principe dat blijft staan, het idee om mens en natuur samen te brengen. Wij mochten afgelopen maand proeven van die nieuwe bladzijde in Center Parcs Het Heijderbos.

Sporthuis Centrum

Nog heel even terug naar het begin van het ontstaan van Center Parcs. Het uitgangspunt om mens en natuur samen te brengen in een huisjespark bestond toen ook al bij oprichter Piet Derksen. Nice to know; helemaal aan het begin heette Center Parcs ‘Sporthuis Centrum’. Meneer Derksen was een vooruitstrevend zakenman en had met het zijn Sporthuis Centrum een winkelketen op de markt gezet waar je kampeerspullen kon kopen en een (volgende) vakantie kon boeken. Het was in die tijd, eind jaren zestig, dat Nederlanders ervan droomden om in het weekend aan de stad te ontsnappen en terug te keren naar de natuur. Meneer Derksen sprong in op deze behoefte. Hij vond een heuvelachtig terrein van 25 hectare, midden in het bos, en in 1968 opende daar het eerste park ‘De Lommerbergen’ zijn deuren. Het begin van het Center Parcs “Era”.

Lees ook:  De 7 leukste low budget campings in Europa

Nieuwe look en feel

En nu zijn we inmiddels alweer zoveel jaren verder. De behoefte om samen te zijn in de natuur met vrienden en/of familie is er nog steeds. Wat wel anders is, is dat we ons meer dan ooit verbonden willen voelen met elkaar en de natuurlijke omgeving om ons heen. En die familie? Dat is niet alleen echte familie, maar überhaupt mensen om wie we geven. Vanuit die gedachte zijn de cottages van (bijna) alle parken vernieuwd en gemoderniseerd. Er zijn nieuwe ervaringen in de natuur gecreëerd en er zal binnenkort een park geopend worden in Denemarken. En opvallend; er is ook een letterlijk nieuwe identiteit ontwikkeld. Met als meest kenmerkende het nieuwe logo/brand identity, met een kleurenpalet dat is geïnspireerd door de natuur – door planten, aarde, water en lucht.

Logo

De nieuwe look en feel van Center Parcs

 

Het vernieuwde Center Parcs, hoe een vakantiepark natuur en mens perfect weet samen te brengen

Doorkijkje in een van de vernieuwde huisjes op Het Heijderbos.

Samen genieten van een heerlijk ontbijt, dankzij de broodjesservice aan huis

Samen genieten van een heerlijk ontbijt, dankzij de broodjesservice aan huis

Natuur voorop!

Het weekend dat wij mochten doorbrengen op het vernieuwde Heijderbos (Noord-Limburg) was één grote omarming door de natuur en samenzijn. Met als één van de hoogtepunten een natuurwandeling met huisbioloog Jean Henkens (al meer dan 40 jaar werkzaam voor Center Parcs). Zijn verhalen over het hoe en waarom van de natuur op en rondom de Center Parcs parken werkten enorm inspirerend. We kwamen er achter dat werkelijk over elke boom en plant is nagedacht op het park. En belangrijk dat er met heel veel liefde naar wordt gekeken en mee wordt gewerkt. Wat opviel was ook dat het park behoorlijk groot is, en de huisjes vrijwel allemaal vol zaten, maar je amper iets merkt van die drukte. Wanneer je wandelt over de smalle weggetjes die slingeren rond de huisjes en je staat stil, dan hoor je letterlijk de vogeltjes zingen. Bijzonder! En dan hebben we het nog niet gehad over de eekhoorns. Nog niet eerder zagen we zoveel eekhoorns tegelijkertijd springen van boom tot boom.

Jungle Dome

In de Jungle Dome stonden ook de meest prachtige én exotische planten.

Natuur in Center Parcs

Voor de aanwezige pers was natuurlijk flink uitgepakt, maar alles in het kader van de natuur en samenzijn. Zo kon je in een outdoor bioscoop de documentaire over de otter bekijken én (hoogtepunt van het weekend) was het mogelijk een ijsbad te nemen (koud!!!). En tussendoor was er telkens de optie om even te chillen in je huisje, te lunchen of dineren in een van de aanwezige restaurantjes, te zwemmen, fietsen, en ga zo maar door. In het tempo dat je zelf prettig vond.

Outdoor cinema

Outdoor cinema

 

Ijsbad

We did it, een ijsbad via de Wim Hof methode!

Het meest wonderlijke was misschien wel dat we maar 2 nachten weg waren, op slechts een klein uur rijden van waar we wonen. Maar we kwamen herboren, fris, uitgerust én met een dikke glimlach op ons gezicht weer thuis. Nature en het samenzijn did us good!

Lees ook:  5 x de tofste campers 'du moment'

Benieuwd geworden naar het hernieuwde Center Parcs? Neem dan een kijkje op de website en laat je inspireren.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy