Dit zijn de drie leukste – en vaak vergeten – stedentrips met de nachttrein

by Emma

Wie met de trein reist, weet: het is een van de meest ontspannende manieren van onderweg zijn. Voor je jouw bestemming bereikt droom je weg bij een langzaam voorbij hobbelende horizon terwijl je geen gedoe hebt met het inchecken van bagage of een gebrek aan beenruimte. Dat we per trein naar Parijs en Londen kunnen, dat weten de meeste mensen wel. Maar er zijn nog genoeg andere plekken die nét zo makkelijk te bereiken zijn met de nachttrein – en nét zo prachtig. Deze locaties moeten op je bucketlist.

Wenen, Oostenrijk

Heb je ook de romkom Before Sunrise gezien en denk je nu: ik móét naar dat dromerige Wenen? Dan begrijpen we elkaar maar al te goed. Tip: ga met de nachttrein! Alles is tot in de puntjes geregeld in de Oostenrijkse stad, en het openbaar vervoer is daar zeker geen uitzondering op. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je onderweg niet goed slaapt. En eenmaal aangekomen kan je genieten van de cafécultuur en overdekte markten. Ondanks dat het de stad is met het hoogte aantal mensen, voelt het er zelf nog heel dorps aan. Hartstikke knus, dus.

Kopenhagen, Denemarken

Zoek het avontuur wat noordelijker op en ga per nachttrein naar het mooie Kopenhagen. De reis gaat via Hamburg en duurt zo’n 10,5 uur en is al te boeken voor maar liefst 38 euro voor een enkele reis (stukken goedkoper dan met het vliegtuig!). Dit is bij uitstek een aanrader voor de designliefhebbers onder ons – de stad is er namelijk vol van. En dat geldt ook voor hippe wijken, kleurrijke architectuur en fantastische culinaire hotspots.

Lees ook:  Nightlife Guide Utrecht

Praag, Tsjechië

Na een overstap in Berlijn kom je in minder dan 11 uur aan in het culturele Praag. Ook hier hoef je slechts 40 euro voor een enkel kaartje neer te tikken. En ook al is het er het hele jaar door prachtig, raden we je zeker aan om de stad in de lente en herfst te bezoeken, wanneer Praag door de vele parken transformeert in prachtige kleuren. En verder? Denk aan een historisch centrum, art deco en vele andere karaktervolle elementen die het een bezoek waard maken.

Foto header via iStock, credits: den-belitsky

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy