5 x bijzonder overnachten tijdens je wintersport

by Emma

De meeste mensen geloven er toch elk jaar weer aan: wintersport! Het heeft namelijk zo z’n charme, en voor goede redenen ook. Of je het nou spendeert met vrienden, familie, of je partner, of je het nou voor het eerst doet of élk jaar gaat, het gaat uiteindelijk om de gezelligheid. Natuurlijk is het skiën en snowboarden op zichzelf al een fantastische ervaring, maar als je dan na een dag vol beweging teruggaat naar het hotel… dan kan de plek waar je verblijft een enorm verschil maken. Daarom een rijtje van wintersport plekken waar de garantie op bijzonder overnachten honderd procent is:

1) Whitepod Hotel, Monthey, Zwitserland

Gelegen aan de Zwitserse Alpen, staat dit hotel bekend als een van de meest beroemde en eco-luxury ervaringen. Je verblijft in ecopods, waardoor de hele ervaring ook ná het sporten in connectie staat met de natuur. De overheersende warme houttinten geven een knus gevoel, en de luxueuze loges zijn de kers op de taart. Misschien ook goed om te weten: er is ruimte voor slechts 30 gasten, wat zeker toevoegt aan de exclusieve, en rustige, sfeer.

2) Igloo Hotel, Grandvalira, Andorra

Dit hotel zorgt niet alleen voor een prachtig uitzicht over de Pyreneeën, maar belooft ook een unieke ervaring! Je slaapt namelijk in een iglo (waar je overigens tot aan de deur naartoe kunt skiën). Modern met een twist. Overigens biedt het hotel ook verscheidene activiteiten aan tijdens je verblijf: van hondensleeën tot snowmobiles, je kunt het zo gek niet verzinnen.

3) Kemi Snow Castle, Bothnia, Finland

Ook hier verblijf je in een iglo-achtige omgeving. De architectuur bestaat namelijk volledig uit, jawel, sneeuw. Belangrijk is dat kinderen zich hier ook prima kunnen vermaken in de overdekte speeltuin (gemaakt van sneeuw en ijs). En voor koppels is er een extra romantische constructie van waaruit je de sterren kunt zien…

Lees ook:  Hip Berlijn ontdekken met en vanuit de Kia XCeed

4) Les Bains du Couloubret, Ax-les-Thermes, Frankrijk

Het eeuwenoude dorpje staat bekend om haar warmtebronnen, en biedt zich dus aan als een ultiem rustoord. Denk aan spa’s, spa’s, en nog meer spa’s. Het is een echte hidden gem. Vanuit het dorpje neem je een gondola naar Plateau du Bonascre, waar zowel beginners als gevorderden zich helemaal uit kunnen leven.

5) Muckrack Hotel, Aviemore, Schotland

Dit hotel heeft maar liefst 4 sterren, is enorm luxueus, en ligt in de Schotse Hooglanden (ja echt, ook hier kan je wintersporten!). Het is gelegen in Cairngorm National Park (het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk), en omringd door prachtige natuur. Na een dag van wintersport, vissen, wandelen, fietsen, golfen, of een kijkje nemen naar de wilde dieren kom je terug in een écht Schots kasteel. Niet verkeerd dus.

Foto header via de Facebook-pagina van Whitepod.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy