Waarom refurbed producten de oplossing zijn voor de toenemende e-waste

by Redactie

Het begin van een nieuw jaar gaat over het algemeen gepaard met even stilstaan bij hoe en waar je zelf in het leven staat. En hoe je de dingen die je doet eventueel anders, beter of duurzamer zou kunnen aanpakken. Helemaal nu we midden in een klimaatcrisis zitten, is een stukje bewustwording meer aanwezig dan ooit. Zomaar iets weggooien doen we bijvoorbeeld liever niet meer. Daarvoor in de plaats kan je tegenwoordig zogenaamde gereviseerde producten kopen. Op het gebied van elektronische producten een uitkomst. Benieuwd naar alle ins en outs wat betreft refurbished producten van refurbed? Lees dan snel verder.

Een boom voor een refurbed product

Het bedrijf refurbed werd in 2017 opgericht door drie jonge ondernemers, Peter Windischofer, Kilian Kaminski en Jürgen Riedl. Hun doel; met de refurbished apparaten een oplossing bieden voor de toenemende e-waste. En daarnaast een antwoord geven op de behoefte van de consument om duurzame, goedwerkende producten te kopen. Het platform biedt volledig gereviseerde apparaten aan die tot 40% goedkoper zijn dan nieuwe producten. En nice to know…. refurbed biedt smartphones, tablets en laptops, maar ook Apple watches, robot stofzuigers, apparaten en veel meer aan. Ze hebben meer dan 18.000 gereviseerde producten op hun website. Daarnaast is er sinds de lancering in Nederland in 2022 al meer dan 7 ton aan CO2 (kg) bespaard, bijna 5000 kg aan e-waste bespaard en bijna 25.000 nieuwe bomen geplant (voor ieder verkocht product plant het bedrijf een boom)!

Hoe geven ze de producten een tweede leven?

Refurbed hanteert een eigen revisieproces. Dat wil zeggen dat producten 40 (!) stappen doorlopen totdat ze zo goed als nieuw zijn. Daarbij moet je denken aan het wissen van gegevens, het verwisselen van onderdelen en opnieuw installeren. En natuurlijk kan de buitenkant ook vaak een opfrisbeurtje gebruiken! Op die manier zijn de producten allemaal 100% vernieuwd en functioneel gezien identiek aan nieuwe apparaten.

Lees ook:  Verhoog je weerstand in het komende najaar

Van goed tot uitstekend

Good to know is dat producten bij refurbed worden aangeboden in drie verschillende categorieën: ‘Uitstekend’, ‘Heel goed’ en ‘Goed’. Bij een product dat als ‘Uitstekend’ wordt aangewezen zijn er bijvoorbeeld geen krassen of andere gebruikssporen te zien (vanaf een afstand van 30 cm). Bij een ‘Heel goed’ artikel zou (als voorbeeld) het (beeld)scherm van een telefoon microkrassen kunnen hebben. Dit zijn lichte krassen die onzichtbaar worden wanneer het scherm wordt ingeschakeld. Bij een ‘goed’ product zijn zichtbare gebruikssporen te zien, zoals krassen en/of lichte deuken op de body. Zodoende weet je dus ook heel eerlijk en transparant waar je aan toe bent als consument. Kortom; je kunt kiezen of een paar krasjes voor jou niet uitmaken of dat je liever iets meer uitgeeft aan een telefoon die er helemaal als nieuw uit ziet.

Waarom refurbed producten de oplossing zijn voor de toenemende e-waste

Nu klinkt het alsof het bij refurbed alleen maar om telefoons gaat, maar ze bieden ook veel producten in andere categorieën aan. Tablets, laptops, smartwatches, monitoren, audio, desktops en camera’s kunnen ook gereviseerd worden aangeschaft. En de afgelopen maanden kwamen daar ook nog huishoudelijke apparaten bij, zoals koffiezetapparaten, robotstofzuigers en blenders.

Naar ons idee zijn de belangrijkste redenen om over te gaan tot refurbished producten van refurbed dat het echt meer dan 100% duurzamer is én ook de prijs. Waarom zou je de volle pond betalen voor een nieuw artikel, terwijl je ook een duurzamer exemplaar kan kopen die net zo goed én mooi is, voor bijna de helft van de prijs? Op je verlanglijst zeggen wij dan ook!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy