Van ijsklimmen tot paragliden: ga buiten de piste om met deze alternatieve wintersporten

by Emma

Het is geen geheim dat Nederlanders dol zijn op hun jaarlijkse dosis wintersport. En meestal betekent dat met het gezin of een groep vrienden de piste op om te skiën of snowboarden. Maar er valt nog veel meer te doen tussen de besneeuwde bergen door en buiten de piste om. Als je toe bent aan een andere manier om je wintersportvakantie op te vullen, lees dan deze tips.

IJsklimmen

We beginnen direct maar met een van de grootste uitdagingen op dit lijstje, je moet er namelijk wel voor durven en het is lichamelijk intensief. Met stijgijzers, ijsbijlen en het juiste tuigje kan je in plaats van skiën er ook voor kiezen om te gaan ijsklimmen. Het is vergelijkbaar met het klimmen zoals je in een klimhal gewend bent, maar dan totaal anders. Je begeeft je immers op spekglad ijs. Bevroren waterval? Klimmen maar. Met wat oefening kom je wel honderden meters hoog. Vallen is geen optie.

Fatbiken

Fietsen in de sneeuw, waarom niet? Een fatbike is natuurlijk geen normale fiets, maar is uitgerust met hele dikke banden voor grip op de sneeuwvlaktes. En daar kan je hele toffe tochten mee maken. Remmen is geen probleem, al ben je natuurlijk liever de berg af aan het racen, ga je langs de meest moeilijke parcours en vind je een uitdaging in bosgebieden.

Sneeuwscooter

Als je nóg harder wilt, dan is het geen slecht idee om met een motor aangevoerd voertuig de bergen af te gaan. En daar zijn sneeuwscooters voor. Wel goed om te weten is dat er toch behoorlijk wat regels aan vast zitten. Zomaar tussen de bergen door sjezen zit er meestal niet in. Het is namelijk een krachtig ding, waar je best wat vaardigheid voor nodig hebt. Maar dan ga je gewoon samen met een gids het parcours op.

Lees ook:  Sterker en fitter de zomer in met de nieuwe Polar sporthorloges

Paragliden

Wel fan van skiën, maar toe aan een kleine twist? Ga dan de lucht in! Als je gaat paragliden, of parapenten, dan heb je gegarandeerd het mooiste uitzicht. Op ski’s ga de berg af, om vervolgens boven de bergtoppen te stijgen. Een diploma heb je hier niet voor nodig (wel een begeleidende instructeur). Eenmaal in de lucht is het enige wat je vergezeld de suizende wind – en vergeet je GoPro niet voor fantastische beelden waar zelfs de meest doorgewinterde bergsporter jaloers van wordt.

Foto header via iStock, credits: c3nsored

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy