Stijladvies van de best geklede mannen op TV

by Emma

Niet elke televisieserie – hoe goed die ook is – bestaat uit karakters met ook daadwerkelijk een goede kledingstijl. Zo is de baggy drugsdealer outfit van Jessie uit Breaking Bad niet per se iets om zelf in de kast te hebben hangen. Of wat dacht je van de wollen cape van Jon Snow uit Game of Thrones? Een leuk kostuum voor op een themafeest, maar daar blijft het wel bij. En hoe gezellig de familie Flodder ook is, de ordinaire looks zijn ook niet bepaald chique. Gelukkig is het aanbod aan stijlvolle mannen op het televisiescherm groot genoeg. En dit lijstje bevat een paar van de beste, inclusief stijladvies!

Don Draper – Mad Men

Als je het hebt over mannen die wéten hoe ze zich moeten kleden – of naja, een hele goede art director en stylist – dan kan het niet anders dan dat Don Draper uit Mad Men bovenaan de lijst staat. En wat we opsteken van zijn outfits à la jaren zestig, is dat een pak staat zodra het op maat is gemaakt. Hij is regelmatig te zien in zijn kenmerkende tweedelige pak inclusief broek met iets hogere taille. Maar ook in de latere seizoenen, als hij naar het warme Californië reist, zijn de linnen bloesjes perfect op maat gemaakt.

Tommy Shelby – Peaky Blinders

Het bekende Peaky Blinders speelt zich af in Engeland begin 1919 – en die unieke setting komt ook zeker in de outfits terug. Denk aan een mix tussen de Britse arbeidersstijl en juist een verzet tegen de rigide stijl van de hogere klasse. Het begint een tikkeltje Edwardiaans – te merken aan de afneembare kragen – en eindigt in de volle glorie van de verzorgde herenstijl. Wat Tommy Shelby ons leert? Niet alleen dat een strak kapsel essentieel is, maar dat een dat goed gepaard gaat met lange overjassen met revers en petten van bakkersjongens.

Lees ook:  Dit zijn dé sport & health trends voor 2019!

Darius Epps – Atlanta

Behalve kostuumdrama’s die al wat meer gedateerd kunnen zijn, zien we in Darius Epps uit Atlanta vooral veel streetwear. En dat vertaalt zich goed naar waar we nu graag in gezien worden. De hoogtepunten zijn de opvallende overhemden met prints, de rugbytops en de spijkerjacks. Maar wat Darius bovenal laat zien, is dat een DIY-touch behoorlijk veel toevoegt. Eclectisch hoeft zo niet rommelig te zijn, maar kan juist expressief zijn en zelfvertrouwen tonen.

John Luther – Luther

Goed, hij draagt misschien elke dag hetzelfde – maar is dat zo slecht, als het je behoorlijk goed staat? Het antwoord is nee, en John Luther uit de detectiveserie Luther bewijst dat. Je ziet hem niet snel in kleur lopen – de monotone, grijze tinten passen immers ook beter bij zijn bittere karakter. Grijze overhemden en een jas met visgraatmotief maken zijn uniform. Zo is hij altijd herkenbaar en altijd zichzelf. En: hartstikke stijlvol.

Foto header via iStock, credits: Ihor Nebesnyi

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy