Spannende brouwsels uit De Proeftuin van Hertog Jan

by Petrick de Koning

Voor veel mensen start het nieuwe jaar met een Dry January. Een maandje op nul met alcohol na de –  vaak –  overvloedige feestdagen. Zelf vind ik ‘0’ te drastisch. Daarom neem ik me voor  alleen op bepaalde moment ‘een goed glas’ te drinken. En hoe mooi is het dan dat de brouwmeesters van Hertog Jan hun bierparels nu met mij willen delen? Tijd dus om te genieten van hun Proeftuin.

Hertog Jan kennen we natuurlijk van hun frisse pils. Het assortiment is veel breder, maar ook brouwers zoeken graag de grenzen van hun ambacht op. Daarom experimenteren ze er op los met bijzondere ingrediënten, technieken of spannende combinaties. Niet al deze creaties bereiken de (massa)consument. Toch is het zonde als de parels uit deze broedplaats geen breder publiek bereiken. Zie hier de aanleiding voor ‘De Proeftuin’.

Speciaal voor liefhebbers

Met de Proeftuin van Hertog Jan kan een select gezelschap liefhebbers meegenieten van de bijzondere speciaalbieren die de brouwers in Arcen creëren. Voor 130 euro ontvang je dan vier keer per jaar drie kruiken met een uniek brouwsel. Je kunt trouwens ook de kwartaaledities apart afnemen in de brouwerijwinkel. Het Proeftuinpakket dat de meesterbrouwers mij voorzette, bevatte tarwewijn. (Huh, wijn? Ja, formeel kun je bij een alcoholpercentage van 10% spreken van wijn.)

Fluwelen afdronk

De tarwewijn van brouwmeester Micha Peute is een absolute traktatie voor fans van speciaalbier. Eenmaal uit de kruik valt de mooie kleur op die neigt naar het amber . Verder zijn de geur en smaak zeer gelaagd, zonder heel complex te zijn. Elke slok is een ervaring op zich. De kruidige, houtige smaak komt lekker binnen, zonder al te scherp te zijn. Dat wordt onderstreept door een fluwelen afdronk. Ideaal om in de winter te drinken dus. En het idee dat er van deze de tarwewijn maar een beperkte hoeveelheid is, geeft dit bier een extra lekkere bijsmaak.

Lees ook:  Op zoek naar wat tattoo inspiratie? Check deze 8 Instagramaccounts

Spannende brouwsels uit De Proeftuin van Hertog Jan

Bijzonder genieten

Wat mij betreft smaakt De Proeftuin van Hertog Jan zeker naar meer. Als je kiest voor een drankje kun je er maar beter – en vooral met mate – 100% van genieten. Ik ben heel nieuwsgierig wat de meesterbrouwer in Arcen volgend kwartaal in petto heeft.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy