Spannende brouwsels uit De Proeftuin van Hertog Jan

Spannende brouwsels uit De Proeftuin van Hertog Jan

Voor veel mensen start het nieuwe jaar met een Dry January. Een maandje op nul met alcohol na de –  vaak –  overvloedige feestdagen. Zelf vind ik ‘0’ te drastisch. Daarom neem ik me voor  alleen op bepaalde moment ‘een goed glas’ te drinken. En hoe mooi is het dan dat de brouwmeesters van Hertog Jan hun bierparels nu met mij willen delen? Tijd dus om te genieten van hun Proeftuin.

Hertog Jan kennen we natuurlijk van hun frisse pils. Het assortiment is veel breder, maar ook brouwers zoeken graag de grenzen van hun ambacht op. Daarom experimenteren ze er op los met bijzondere ingrediënten, technieken of spannende combinaties. Niet al deze creaties bereiken de (massa)consument. Toch is het zonde als de parels uit deze broedplaats geen breder publiek bereiken. Zie hier de aanleiding voor ‘De Proeftuin’.

Speciaal voor liefhebbers

Met de Proeftuin van Hertog Jan kan een select gezelschap liefhebbers meegenieten van de bijzondere speciaalbieren die de brouwers in Arcen creëren. Voor 130 euro ontvang je dan vier keer per jaar drie kruiken met een uniek brouwsel. Je kunt trouwens ook de kwartaaledities apart afnemen in de brouwerijwinkel. Het Proeftuinpakket dat de meesterbrouwers mij voorzette, bevatte tarwewijn. (Huh, wijn? Ja, formeel kun je bij een alcoholpercentage van 10% spreken van wijn.)

Fluwelen afdronk

De tarwewijn van brouwmeester Micha Peute is een absolute traktatie voor fans van speciaalbier. Eenmaal uit de kruik valt de mooie kleur op die neigt naar het amber . Verder zijn de geur en smaak zeer gelaagd, zonder heel complex te zijn. Elke slok is een ervaring op zich. De kruidige, houtige smaak komt lekker binnen, zonder al te scherp te zijn. Dat wordt onderstreept door een fluwelen afdronk. Ideaal om in de winter te drinken dus. En het idee dat er van deze de tarwewijn maar een beperkte hoeveelheid is, geeft dit bier een extra lekkere bijsmaak.

Lees ook:  Review: een Frans smaak-avontuur bij The French Connection

Spannende brouwsels uit De Proeftuin van Hertog Jan

Bijzonder genieten

Wat mij betreft smaakt De Proeftuin van Hertog Jan zeker naar meer. Als je kiest voor een drankje kun je er maar beter – en vooral met mate – 100% van genieten. Ik ben heel nieuwsgierig wat de meesterbrouwer in Arcen volgend kwartaal in petto heeft.

0 comments on “Spannende brouwsels uit De Proeftuin van Hertog Jan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *