Review Skechers GO RUN Persistence: goede balans van steun, demping én comfort

by Petrick de Koning

Hoewel ik echt geniet van hardlopen, is de discipline om écht te gaan soms lastig op te brengen. Een doel stellen helpt me dan de makkelijkste smoezen (te koud, regen, wind, geen tijd etc.) uit te bannen. Kortom, niet zeuren gewoon gaan. In aanloop naar zo’n hardloop event hecht ik aan mijn eigen uitrusting. Toen ik vlak voor mijn deelname aan de halve van de Linschotenloop de vraag kreeg of ik de Skechers GO RUN Persistence hardloopschoenen wilde testen, twijfelde ik dus even. Disclaimer: dat was niet nodig.

Als het om een hardloopschoen gaat, zoek ik de ideale balans tussen voldoende steun, goede demping en comfort. Want dan kan ik me 100% op het lopen zelf richten. Op papier is de GO RUN Persistence dan een goede keuze. Volgens Skechers voldoet dit model volledig aan mijn eisen.

Review Skechers GO RUN Persistence: goede balans van steun, demping én comfort

Topprofiel

Het is een neutrale schoen met een lichtgewicht en goed ademende synthetische bovenkant. Lekker luchtig en ademend. Ook over de onderkant is goed nagedacht. De buitenzool is ontworpen in samenwerking met Goodyear dus profiel en robuustheid zitten wel goed. De laag hierboven bevat de zogenaamde Ultra Flight demping, aangevuld met een Arch Fit binnenzool. Deze zool is gemaakt met de input van podotherapeuten en biedt optimale steun. En dat merk je goed. Voordeel is ook dat je ‘m er makkelijk uithaalt. Ideaal als het tijdens je training regent of als je de boel wilt luchten.

Lekkerder lopen

Skechers kiest er overigens voor geen massieve carbonplaat in de schoen te gebruiken – dat is voor de echte snelle lopers, waar ik niet toe behoor -, maar de zool is wel geïmpregneerd met carbon. Persoonlijk vind ik dit een goede keuze omdat je met zo’n plaat je looptechniek moet aanpassen om efficiënter te lopen. Zeker op mijn niveau is de keuze van Skechers super; met je eigen loopstijl toch lekkerder en makkelijker lopen.

Lees ook:  Pop-upexperience WONDR is een artistieke (Instagram)speeltuin van 1200m²

Review Skechers GO RUN Persistence: goede balans van steun, demping én comfort

No excuse

Je merkt aan alles dat er goed over deze schoen is nagedacht. Al deze details zorgen dat je soepel en zonder blessurerisico je kilometers kunt maken. Ongeacht de ondergrond (asfalt, gravel, zand) loop je lekker comfortabel. Dus dat is in ieder geval weer een excuus minder… Happy runnings!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy