Licht en compact: de nieuwe Amazon Kindle is perfect voor onderweg

by Redactie

Wie wil er tegenwoordig nog zeulen met kilo’s aan boeken als je ook een hele bibliotheek kan meenemen met één handig apparaat? Precies, niemand. En laat de nieuwe Amazon Kindle nou extra licht en compact zijn.

Het jaar is net begonnen en daarmee is het ook tijd om uit te pakken met goede voornemens. Maar zoals iedereen wel weet uit ervaring kan het knap lastig zijn om je voornemens ook daadwerkelijk om te toveren tot gewoontes. Wat kan helpen met doorzetten, is om het jezelf vooral niet te moeilijk te maken. Als je zoals ik meer wil lezen dit jaar, dan helpt een Kindle bijvoorbeeld enorm. Want: boeken genoeg, maar wanneer vind je de tijd? Met een draagbare bibliotheek altijd bij de hand, wordt het lezen laagdrempelig genoeg om zo je Goodreads lijst af te werken. En er zijn nog veel meer voordelen.

Comfortabele leeservaring

Voor de twijfelaars onder ons die toch écht liever papier voor zich hebben: ik begrijp je goed. Maar het jammere van papieren boeken is dat ze vaak vrij zwaar worden als je onderweg bent. Zeker als je zoals ik altijd minstens twee boeken wil meenemen. Met de Amazon Kindle valt direct op dat het scherm net zo scherp is als je paper backs. Het nieuwe 6-inch scherm heeft een hoge resolutie van 300 ppi en kan je verder afstellen op je omgeving. Dat betekent dus dat je niet met een extreem fel licht in het donker hoeft te zitten. Dat alles maakt de leeservaring comfortabel – net alsof je een papieren boek aan het lezen bent dus. Belangrijk als je een goed boek niet kan – of wil – wegleggen, maar ook geen last wil krijgen van het langdurig lezen. Geen vierkante ogen dus!

Lees ook:  Live voetbal kijken: op deze plekken weet je dat je goed zit!

En tja, je kan er niet omheen dat het écht heel fijn is om zomaar elk boek erbij te kunnen pakken. Er is namelijk niet alleen een aanbod van miljoenen boeken – inclusief bestsellers – maar ook nog eens op jouw Kindle zelf een opslagruimte van 16GB. Ik weet niet hoe hoog gegrepen jouw goede voornemens zijn dit jaar, maar in principe heb je dus ruimte voor duizenden titels. Niet mis.

Licht en compact: de nieuwe Amazon Kindle is perfect voor onderweg

Ingebouwd woordenboek

Thuis op de bank is de Kindle behoorlijk prettig en grijp ik er snel naar. Maar zeker onderweg valt op hoe groot het verschil kan zijn met andere e-readers en papieren boeken. De batterij blijft goed tot wel zes weken en door het design kan je gemakkelijk met één hand lezen. Ook fijn als je boeken in een andere taal leest: het ingebouwde woordenboek! Ik had niet gedacht dat ik dit als zo een bonus zou ervaren, maar het maakt de tekstverwerking nog beter.

Al met al is dit dus een win voor het nieuwe jaar. Het enige nadeel? M’n Goodreads lijstje wordt steeds langer.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy