Hoe werkt een zakelijke lening precies?

by Redactie

Wie wil investeren in groei of uitbreiding, moet vaak met een flinke zak geld over de brug komen. Heb je het geld op dit moment niet liggen? Dan kun je besluiten om nog een tijdje te wachten. Dit lijkt misschien een verstandige keuze, maar dat is het lang niet altijd. Wanneer jij niet investeert en de concurrentie wel, streven zij jou mogelijk voorbij. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Wacht daarom niet af, maar vraag een zakelijke lening aan. Zo’n lening is namelijk uitermate geschikt om een langlopende investering in jouw bedrijf te financieren. In deze tekst leggen wij je precies uit hoe een zakelijke lening werkt.

Je krijgt het geld in één keer op je rekening gestort

Voordat je een zakelijke lening afsluit, ben je vast en zeker benieuwd wanneer en hoe je het geld ontvangt. Als jouw aanvraag is goedgekeurd, kies je vaak zelf de datum waarop je wilt dat een zakelijke lening ingaat. Een geldverstrekker zorgt er in dat geval voor dat het geld op deze datum tot jouw beschikking staat. Zij zetten het geld niet voor je klaar op een speciale rekening of iets dergelijks, maar maken het in één keer over op jouw zakelijke rekening. Doordat het gehele bedrag direct tot jouw beschikking staat, kun je in principe meteen investeren in uitbreiding of een nieuwe machine aanschaffen.

Maandelijks geld terugbetalen

Wanneer je een zakelijke lening afsluit, moet je iedere maand een gedeelte van het geleende bedrag terugbetalen. Hoewel wij ons voor kunnen stellen dat je benieuwd bent hoeveel je maandelijks aflost, kunnen we je dit helaas niet precies vertellen. De hoogte van het bedrag hangt namelijk af van een aantal factoren. Allereerst speelt de hoogte van de lening mee. Hoe hoger het bedrag dat je leent, des te meer je maandelijks terug moet betalen. Ook de looptijd speelt mee. Je betaalt namelijk een hoger bedrag per maand als je voor een kortere looptijd kiest.

Lees ook:  Voor iedere vader wat wils: cadeautips om je vader in het zonnetje te zetten

Om een idee te krijgen van het bedrag dat je per maand kwijt bent als je een lening voor je bedrijf afsluit, doe je er goed aan een berekening te maken. Sommige ondernemers delen simpelweg het bedrag dat zij lenen door het aantal maand dat de lening loopt, maar dit is niet correct. Je betaalt namelijk ook rente over een zakelijke lening. Wil je voorkomen dat je hiermee de fout ingaat? Maak dan een berekening via de website van een geldverstrekker. Op deze manier krijg je een nauwkeurige inschatting van de kosten.

Zo vraag je een zakelijke lening aan

Ben je van mening dat een zakelijke lening de beste financieringsvorm voor jouw bedrijf is? Dan wil je misschien niet langer wachten met het indienen van een aanvraag. Gelukkig hoeft dit ook niet, want het is meestal niet meer nodig om fysiek langs te gaan bij een geldverstrekker. Bij het merendeel van de geldverstrekkers kun je namelijk online een zakelijke lening aanvragen. Je selecteert simpelweg het bestedingsdoel, geeft aan hoeveel je wilt lenen en kiest een geschikte looptijd. Lever vervolgens de benodigde gegevens aan en een geldverstrekker maakt een aanbod op maat. Omdat dit een vrijblijvend aanbod is, bepaal je zelf of je de aanvraag doorzet of niet.

Foto header via iStock, credits: marchmeena29

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy