Dit zijn de wintersport kleding trends van dit moment!

by Imke

De temperaturen dalen, de decembermaand staat voor de deur, net als het wintersportseizoen. De echte wintersport fanaten hebben waarschijnlijk al lang hun ‘gear’ op orde gemaakt. Maar met goed materiaal kom je er niet alleen. Een beetje goede looks op de piste horen er ook bij, niet? Wij zochten uit wat dé trends van dit moment zijn. Looks die ervoor zorgen dat jij stralend van die berg af komt geroetsjt. Lees snel verder om de wintersport kleding trends van dit moment te ontdekken.

Metallic en felle kleuren

Als er één ding opvalt is het wel kleur. Zowel voor wintersport kleding heren als voor vrouwen, is het een kleurrijk geheel aankomend seizoen. En dan mag het ook nog eens best een beetje glimmen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen er helemaal voor te gaan en je hele outfit bont te maken. Maar heb je liever een iets ingetogen versie, dan kan je er ook voor kiezen een neutrale skibroek aan te doen en deze te combineren met een statement skijack. Geel, rood, paars, blauw, paars… Geen kleur is te gek. Zowel in de vorm van colourblocking als in allerlei printjes. Let wel op dat, wanneer je kiest voor een metallic look, je niet te veel van het goede bij elkaar doet. Dan kan het ook tegen het randje van het ordinaire aanschurken namelijk.

Strak, strakker, strakst

Waar we een decennia geleden nog een echte skaterlook op de pistes zagen, is dat nu helemaal anders. Het is niet meer baggy wat de klok slaat (wat je vooral ook bij snowboarders zag), maar juist nauw en aansluitend. One-piece statement ski suits zijn voor vrouwen veel gezien. Moet je wel durven én fijn vinden. Want het naar de wc gegaan met zo’n outfit vergt wat lenigheid. En nee, deze type skipakken zitten niet strak, maar buigen juist heerlijk stretchy met je lichaam mee. Waan je kortom een echte Bondgirl op de piste met deze trend.

Lees ook:  Zo scheer je jezelf perfect de zomer door

Duurzaamheid

Vanzelfsprekend kan de duurzame trend ook niet bijbleven in het wintersportsegment. Wat we zien is dan ook veel wintersportkleding gemaakt van duurzame materialen. Er zijn zelfs merken die hun ski-collectie helemaal maken van geryclede plastic PET-flessen. Daarnaast kan je door te kiezen voor goed en degelijk materiaal, ook duurzaam bezig zijn voor de langere termijn. Vaak zijn dat wel de duurdere items, maar deze gaan ook langer mee. Wat weer beter is voor onze planeet.

Foto header via iStock, credits: ViewApart

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy