Dit zijn de slaapkamer trends van 2023

by Redactie

Wanneer je bedenkt dat je ongeveer 8 uur per dag in je slaapkamer spendeert, kan je wel uitrekenen hoeveel uur je in deze kamer van je huis doorbrengt gedurende je hele leven. Dat zijn heel wat uurtjes. Niet gek dat de slaapkamer dan ook een belangrijke ruimte in je huis is. Een ruimte die moet zorgen voor rust, een warm gevoel en gezelligheid. De slaapkamer trends van 2023 sluiten daar perfect op aan. Rode draad van de trends is namelijk dat de slaapkamer een verlengstuk van je gehele huis moet vormen. Benieuwd naar meer slaapkamer trends? Lees dan snel verder…

Natuurlijk

Deze trend kan je op twee verschillende manieren interpreteren. Enerzijds slaat het op een duurzame manier van je slaapkamer inrichten en anderzijds op het gebruik van natuurlijke tinten en materialen. Een duurzame slaapkamer creëer je onder meer door te kiezen voor producten die op een duurzame manier zijn geproduceerd. Dat kan de boxspring zijn of je dekbed. En ook het letten op het laag of uitzetten van de verwarming hoort daar natuurlijk bij. Natuurlijk tinten zijn onder andere beige, taupe, ecru en oranje tinten. Natuurlijke materialen zijn onder meer linnen, katoen, bamboe en hout. Voor een ultiem natuurlijke slaapkamer mix en match alle bovengenoemde tips!

Donker

Eerste gedachte bij het inrichten van je slaapkamer is vaak deze licht en fris te maken. Echter laatste tijd zie je steeds vaker de ‘donkere’ trend langskomen. En dan niet in de negatieve zin van het woord, maar juist als in ‘warm’ en ‘knus’. Het enige wat je voor deze trend wel moet hebben is wat lef. Want voor de donkere trend is het van belang de muren (en soms zelfs ook het plafond) te voorzien van een warme, donkere kleur. Voelt wellicht wat intimiderend om te doen in het begin, maar het resultaat is verbluffend mooi. Kleuren waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld donkerblauw, donkergroen en donkergrijs. Bij deze trend is het wel van belang om goed over de afwerking na te denken. Combineer de donkere muren namelijk met veel houtaccenten in de slaapkamer, kussens, zachte stoffen, planten, enz. Zo krijg je een super inspirerend en warm geheel.

Lees ook:  De nieuwste Apple iPhones (12-serie) onder elkaar!

Patronen

Deze laatste trends staat juist haaks op voorgaande trends. Hier zien we namelijk veel (felle) kleuren én patroongebruik. Die patronen kunnen bijvoorbeeld een tof behang zijn of een gedurfd dekbedovertrek. Durf je all the way te gaan? Combineer dan verschillende patronen met elkaar en mix en match ook verschillende materiaalsoorten. Gouden accenten in de accessoires, een rieten stoel, kussens van vilt, een wollen plaid en ga zo maar door. Durf te durven en maak er een eclectisch geheel van. Leuke van deze trend is dat je ook goed kan inspelen op de seizoenen met deze slaapkamer. Lente? Ga dan voor een dekbedovertrek met geometrische bloemen. Herfst? Tijd om velours en oranje tinten binnen te halen.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een mix van alle drie de slaapkamer trends hierboven genoemd. Belangrijkste is dat je van jouw slaapkamer een echt fijne kamer maakt. Zodat je elke dag uitgerust en blij uit je bed stapt.

Foto header via iStock, credits: Lilas Gh

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy