De beste whisky wereldsteden die elke liefhebber op z’n bucketlist moet hebben staan

by Emma

Ben je een whisky lover die last heeft van wanderlust? Dan is er goed nieuws. Deze twee hobby’s – reizen en genieten van het bruine goud – zijn héél gemakkelijk te combineren. Met deze lijst vol wereldsteden waar de whisky rijkelijk vloeit, doe je de beste inspiratie op voor je bucketlist.

Schotland

Als we het hebben over whisky, mag ’s werelds grootste producent ervan uiteraard niet ontbreken. Je vindt in Schotland namelijk een overdaad aan whisky van de beste kwaliteit, en vrijwel bijna door het hele land. Maar waar moet je zijn voor de allerbeste? De meningen zijn verdeeld. Toch doe je er goed aan door Glasgow – voor de Glengoyne distilleerderij– en Edinburgh – voor de Glenturret distilleerderij, een van de oudste whisky locaties – niet over te slaan. En als je echt niet kan kiezen, niet getreurd: het is maar een uurtje reizen tussen de twee steden.

Verenigde Staten

Ook de Verenigde Staten zijn geen verrassing op deze lijst. Een geweldige manier om alles wat met whisky (bourbon) te maken heeft te ervaren, doe je op door naar Kentucky te reizen. Hier staan namelijk de meeste distilleerderijen. Een bezoekje aan Louisville mag dan niet ontbreken, de stad die whisky ademt. Maar anders trek je naar Lynchburg, Tennessee, bijvoorbeeld, dé locatie van Jack Daniel’s. Een rondleiding naar de bron van ‘Jack’ is een ware traktatie

Ierland

Een andere grote maker van whisky is Ierland – waar de whisky’s erom bekend staan dat ze zacht zijn, met een krachtige punch. De meeste distilleerderijen vind je in de Republiek, maar ook in Noord-Ierland vind je genoeg opties. Een opvallende locatie is de Bushmills distilleerderij, een echte must visit voor de whiskyliefhebber.

Lees ook:  Must-visit & see tijdens je ultieme citytrip in Amsterdam

Japan

Sinds tientallen jaren is er ook verrukkelijke – en zelfs award-winning – whisky te vinden in Azië, en dan wel in Japan. Het meest populaire merk is Suntory Yamazaki met een distilleerderij – de oudste van het land – tussen Kyoto en Osaka.  Hier kan je zowel tours als seminars volgen, wat een leuke extra ervaring is. En als je nog niet zo bekend bent met het genot van Japanse whisky, dan moet je eigenlijk naar Zoetrope in Shinjuku, Japan. Hier proef je van lokale samples – de perfecte introductie.

Foto header via iStock, credits: Brothers_Art

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy