5 x de mooiste outdoor bestemmingen in Europa

by Emma

Wanderlust: een sterke drang om te gaan reizen. Ben jij er ook zo eentje? We hoeven gelukkig ons continent niet altijd verlaten om de meest prachtige natuurlijke locaties te ontdekken. Bij deze, de 5 meest mooie outdoor bestemmingen in Europa:

1. Plitvice Lakes National Park, Kroatië

Dit Kroatische paradijs is vol van ongelooflijke natuurlijke schoonheid, en heeft dan ook altijd al natuurliefhebbers aangetrokken (en staat dan ook op de UNESCO wereld erfgoed lijst). De meren liggen in een waterval compositie, zijn ontstaan door talloze kleine rivieren en zijn verspreid over maar liefst acht kilometer. Dat betekent: acht kilometer vol groen en blauw, en een droom van ultieme rust.

2. Navagio Strand, Griekenland

Deze afgelegen plek op het Griekse eiland Zakynthos heeft ook wel de bijnaam “schipbreuk strand” en is alleen maar te bereiken via boot. Denk aan een turquoise blauwe zee die bijna pijn doet aan je ogen. Vooral goed om s’ochtends langs te gaan (tegen de drukte), met de belofte van een prachtig uitzicht.

3. Preikestolen, Noorwegen

Je moet hier niet heengaan als je hoogtevrees hebt. Maar als je wel van de thrill houdt, dan is Preikstolen (of Pulpit Rock) een echte must see. Gelegen in Ryfylke, torent deze rots 604 meters boven de Lysefjord. Na een goede hike kom je dan eindelijk aan op het stenen platform en hebt zo toegang tot een van Europa’s mooiste beelden van ongerepte natuur.

4. Berg Kirkjufell, IJsland

Natuurlijk kon het wonderbaarlijke IJsland niet ontbreken van onze lijst. Deze berg (te zien op de foto bovenaan dit artikel) rijst als een haaienvin boven het landschap op naar de bevroren lucht. Je kan deze prachtige locatie vinden aan de Ring Road (wat op zich al een road trip de moeite waard is). Op een goede nacht kan je het noorderlicht zien, wat een uiterst magisch gevoel naar boven brengt.

Lees ook:  Travel Guide: Texel

5. De Sharr Bergen, Kosovo

Dit gebergte in de Balkan staat bekend om haar talrijke bronnen, houten dorpshuisjes en bijna 3 kilometer hoge bergtoppen. Dit echte woeste landschap is ongetwijfeld een van Europa’s beste klimtochten. En mocht je geluk hebben, dan kom je misschien wat wilde paarden tegen of wie weet zelfs een zeldzame lynx.

Foto header via iStock, credits: tawatchaiprakobkit

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy