4 x tips hoe je zorgt dat je thuiskantoor opgeruimd blijft

by Redactie

We werken allemaal alweer een hele tijd en masse thuis. Hoewel wel weer minder dan tijdens corona, maar de trend is destijds wel gezet voor het thuiskantoor. Super fijn is het natuurlijk en praktisch. Helemaal als je voor de corona-pandemie dagelijks urenlang in de file moest staan. Een goede productiviteit thuis achter je computer kan je positief beïnvloeden door een opgeruimde werkplek te hebben. Hoe je dat doet? Wij geven een aantal tips.

1. Wegwerken maar

Niets vervelender dan overal snoeren te hebben liggen. Helemaal als je meerdere devices gebruikt tijdens je werk, die allemaal om een oplader vragen. Of wat te denken van je printer, vast computerscherm en andere gadgets die standaard op je thuisbureau staan. Gelukkig kan je die snoeren wegwerken. Je hebt namelijk allerlei soorten kabeldoorvoerpotten, kabelclips en gootjes om die snoeren netjes bij elkaar te houden en ‘onzichtbaar’ te maken.

2. Verruil de eettafel voor een bureau

Het is heel verleidelijk om thuis aan je eettafel je thuiskantoor te voeren. Echter is dat niet aan te raden. Daardoor doe je namelijk de hele dag door alle activiteiten aan diezelfde tafel. Van ontbijt tot avondeten en dus je werkverplichtingen. Door een apart bureau te creëren, kan je gedurende de dag ook echt af en toe van je werkplek weglopen. Daarnaast zorg je er zo ook voor dat je werktroep niet ook standaard op je eettafel ligt. Wel zo fijn. Ben je niet zo groot behuisd? Er zijn ook wandbureau-constructies mogelijk, die je omhoog kan klappen.

3. Bakjes en lijstjes

We kunnen er niet omheen. Als er iets voor zorgt dat je werkplek opgeruimd blijft dan zijn het wel bakjes voor je verschillende spullen én een memobord waar je dagelijks overzichtelijk kan maken wat je nog allemaal moet doen. Probeer als een ware Marie Kondo door je werkspullen te gaan en sorteer ze op gebruik. En belangrijk: ga wekelijks even door je groeiende stapel administratieve spullen. Door die stapel up to date te houden, zorg je dat het allemaal overzichtelijk blijft.

Lees ook:  Dit zijn dé tuintrends voor 2020

4. Groen thuiskantoor

Deze tip is niet per se gericht op het opgeruimd laten zijn van je thuiskantoor, maar wel op een stukje sfeer. Met een gezellige aankleding is het toch net wat fijner de dag doorkomen. En mooi; planten zorgen ook nog eens voor wat extra zuurstof in de ruimte. Ideaal! Denk er wat lekker geurende koffie bij (óók belangrijk) en je werkdag kan niet beter én goed opgeruimd beginnen….

Foto header via iStock, credits: Maryna Andriichenko

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy