What’s new on the coffee menu? Alle koffie trends van 2022/2023 op een rij!

by Redactie

Net als de modewereld, staat ook de koffiewereld niet (nooit) stil. Zoveel mensen en wensen, zoveel smaken. En ieder jaar worden wel weer nieuwe koffie trends geboren. Hoe dit eruit ziet voor aankomend jaar? Lees snel verder voor de koffie trends van aankomend jaar.

Thuis-barista skills

Hoewel de Corona periode natuurlijk niet bepaald prettig was, hebben we er wel iets positiefs aan overgehouden. Namelijk het drinken van goede (kwaliteit) koffie thuis. Het vele thuiswerken vroeg om goede koffie bij velen van ons. Thuis barista skills werden daardoor opgevijzeld. Onder andere door de aanschaf van mooie koffieapparaten én de aanschaf van echt goede koffie. Bijvoorbeeld koffie van Wakuli. Leuke van deze koffie is dat deze rechtstreeks wordt ingekocht van boeren wereldwijd. Die koffieboeren met wie Wakuli werkt zijn geen anonieme leveranciers maar partners, die bovendien een eerlijke prijs voor hun product krijgen. De koffie wordt lichter gebrand om zo veel mogelijk smaak uit de koffie te halen En handig; de koffie wordt binnen één week na branden opgestuurd naar je thuis.

Whipped coffee

Een bijzondere trend, die vorig jaar al is ingezet is de zogenaamde Dalgona coffee. Over komen waaien vanuit Zuid-Korea, en mede dankzij TikTok en Instagram ook een grote trend geworden in Europa. Het recept is heel eenvoudig. Wat je nodig hebt is is melk, oploskoffie en suiker. Meng de oploskoffie met de suiker in een kom en voeg vervolgens het hete water toe. Kloppen totdat je een mooie lobbige schuim hebt. Schep op een glas met melk, beetje cacao er bovenop en genieten maar van deze trend…

Lees ook:  Simpele gerechten met sterke smaken: brasserie Carstens is weer open, en hóé

Healthy coffees

Wat we ook veel zien is de hang naar natuurlijke koffies. Dat kan bijvoorbeeld koffie zijn zonder cafeïne, of koffie gemaakt van speltgranen. Er is zelfs champignonkoffie op de markt. Dat wordt gemaakt door champignons te drogen en te pureren. In de uiteindelijke warme drank proef je de champignons daardoor niet echt meer. Wel zo prettig…. Ook heb je allerlei granenvarianten op de markt. Maar ja, de echte koffiesmaak is natuurlijk niet helemaal te bereiken in deze healthy coffee soorten.

Kouwe koffie

Oftewel cold brew koffie. Een soort die alweer een tijdje populair is, maar wel wat tijd vergt. Wat ook weer de charme is van deze variant. Belangrijkste is dat je deze coffee minstens 12 uur koud laat worden in de koelkast, nadat je het warm hebt gezet. Serveren met wat extra ijsklontjes en naar wens een scheutje koude melk. Lekker in de zomer, maar ook zeker in de winter als extra energy booster!

Foto header via iStock, credits: greenbutterfly

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy