The Table of Ocho; een platform dat je helpt een ultiem thuisdiner voor thuis te creëren met de feestdagen

by Redactie

Hoe breng jij het liefst de feestdagen door? Het blijkt dat de meeste Nederlanders (maar liefst 88 procent, blijkt uit onderzoek) het liefst lekker thuis blijft en de tijd doorbrengt met vrienden en familie. Vaak met een groep van gemiddeld acht personen. Super leuk en gezellig natuurlijk. Maar een uitdaging blijft dan wel, ‘what to cook’? Want om nou jaar in jaar uit te blijven hangen in de standaard klassiekers die worden uitgeserveerd tijdens zo’n diner…. Maar wat zet je dan op tafel? Daar is nu een oplossing voor in de vorm van inspiratieplatform The Table of Ocho. Gecreëerd door BACARDÍ in samenwerking met chef London Loy. Het platform staat volledig in het teken van een thuisdiner met 8 (ocho) vrienden.

Table of what?

De naam The Table of Ocho komt van BACARDÍ Ocho, een BACARDÍ die tot eind vorige eeuw enkel door de Bacardí familie werd gedronken. Die familie nodigde vroeger goede vrienden, buren en de bredere lokale gemeenschap geregeld uit in hun landhuis voor extravagante diners. Om zo de vreugde van het drinken van rum te vieren tot in de late uurtjes. En dat alles onder het genot van feestelijk eten en Latijns Amerikaanse muziek. BACARDÍ Ocho staat om die reden ook wel bekend als ‘The Family Reserve’ en is dus de inspiratie voor The Table of Ocho.

Chefkok London

London Loy kennen we van zijn kleurrijke, verrassende gerechten met groenten in de hoofdrol. Verwacht van chefkok London dan ook verrassende, Caribische gerechten die goed samengaan met authentieke rum cocktails. Oftewel: out with de kalkoen, rollade en varkenshaas, en in with de limoen eksi koekoe, kousenband met gele banaan en limoenkaviaar. Ook matcht hij elk gerecht aan een specifieke cocktail. Food pairing in haar volle glorie. En wie zegt dat je wijn moet drinken bij een kerstdiner? De 8 cocktails gemaakt met BACARDÍ Ocho bewijzen dat cocktails een prima optie zijn. Onderaan dit artikel hebben we één van de 8 cocktails, onze favoriet, alvast voor je uitgelicht!

Lees ook:  Onverwoestbare stadsfiets

Pieces of 8

What to expect?

Naast cocktails en gerechten is het platform ook voorzien van tips voor originele tafelstyling. Ook hier weer ‘out with the old’ en ‘in with the new’. Deze feestdagen mag je helemaal los gaan. Kies bijvoorbeeld voor een mix van soorten servies en servetten in verschillende formaten, kleuren en structuren. Kleurrijke bloemen en tropisch groen zorgen voor een feestelijk thuisdiner met een Caribische tintje. Last but not least: luister naar de BACARDÍ Table of Ocho playlist (gecureerd door een van de BACARDÍ ambassadeurs Irene Hin) en laat je inspireren op modegebied (dankzij de modetips van Yeliz Çeçik, hoofdredacteur Vogue en Timotej Letonja, hoofdredacteur Numeró), zodat jij er elke kerstborrel helemaal smashing uit ziet.

Winnen!

Oe… extra leuk is dat je via de Table of Ocho website ook nog kans kan maken op een tafel voor 8 tijdens de BACARDÍ Table of Ocho dinner party op 14 december 2022. Dit feestelijke diner vindt plaats in een intieme setting op een geheime locatie in Amsterdam en neemt de gasten mee op een culinaire reis. Inclusief legendarische BACARDÍ rum cocktails en Caribische gerechten door chef London Loy. Aanmelden is mogelijk tot 8 december, geselecteerde genodigden krijgen op 9 december bericht.

Kans maken? Aanmelden kan via: bacardi.com/nl/nl/tableofocho 

Pieces of 8

45 ml BACARDÍ reserva Ocho
15 ml Martini Fiero
5 ml versgeperst citroensap
80 ml Charlie’s Sprankelend Fruitwater Passievrucht
Garnering: munttakje

Vul een longdrinkglas met ijs en schenk alle ingrediënten in het glas. Roer een paar seconden, voeg indien nodig meer ijs toe en garneer met een munttakje.

Heerlijk met rode mul ceviche, salsa roja en gebakken papaya.

Heerlijk met rode mul ceviche, salsa roja en gebakken papaya.

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy