Review: Renault Arkana E-Tech Hybrid is een economische SUV met opvallende styling

by Redactie

Krijg je ook geen genoeg van SUV’s? Wat dacht je van een in hybride vorm met een sportieve look die ook nog eens hartstikke betaalbaar is? Het is de moeite waard om eens te kijken naar de Renault Arkana, die precies binnen die categorie valt.

Sportief meets elegant

Het is moeilijk geen fan te zijn van het exterieur van de Renault Arkana E-Tech Hybrid. Het is een fijne combi van stoer en sportief, zonder dat het afdoet aan elegantie. De soepele lijnen doen de auto namelijk best chic lijken, wat je ook niet snel iemand hoort zeggen over een SUV. De R.S. Line-versie heeft ook nog eens een vette grille vooraan en een dubbele uitlaatpijp achter. Het lijken misschien kleine details, maar de trim overtuigt wel.

Arkana exterior

Fijne layout

En die overtuiging laat zich ook vertalen naar de binnenkant van de auto, wanneer je achter het stuur zit. Wat direct opvalt is de overvloed aan technologische snufjes, zoals de Evolution trim met 9.3 inch infotainment touchscreen. Er zijn verder nog opties voor radio, navigatie en telefoonspiegeling (inclusief Apple CarPlay en Android Auto). Zonder al te veel poespas doet alles het zoals beloofd. Over de weg manoeuvreer je gemakkelijk met de drive-rijhulpsystemen zoals My Sense en Sport, simpelweg te besturen via het Easy Link multimediasysteem, die de setup automatisch afstemmen op zowel de omstandigheden als jouw eigen rijstijl. Ook prettig is het gemak waarmee je het klimaat regelt in de auto. Overigens zit je in deze auto toch echt stukken comfortabeler dan je normaliter verwacht van zo’n fors exemplaar met een wat stevige suspension. Minder dan de opvallende details aan de buitenkant, draait de binnenkant vooral om het praktische functioneren van de auto. Met veel ruimte en een fijne layout is er overduidelijk genoeg plaats voor het hele gezin.

Lees ook:  Van Design Rides naar de Scenic Vision van Renault tijdens de Dutch Design Week

Interior Arkana

Komt de Arkana op gang, dan rijdt de auto goed – in de EV-modus begin je geruisloos. Zodra je toch wat meer kracht nodig hebt dan springt de benzinemotor bij. Zo makkelijk je start, stopt de auto ook weer met prima werkende, indrukwekkende remmen. De hogere rijpositie doet overigens niet af aan de rij ervaring op lossere oppervlakten en geeft je verder goed zicht op de weg. De combinatie van een paar kleine elektrische motoren werkt verrassend goed.

Review: Renault Arkana E-Tech Hybrid is een economische SUV met opvallende styling

In short; de Renault Arkana is een aantrekkelijke auto die coupé-styling weet te combineren met een moeiteloos hybride brandstofverbruik. En dat inclusief een keurig uitgeruste cabine. Bovendien is de Arkana economisch: je krijgt uiteindelijk behoorlijk wat voor wat je betaalt.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy