Review: De Mercedes EQB 250 is elegant en duurzaam op meerdere levels

by Redactie

De elektrische opties van Mercedes-Benz auto’s groeien snel in populariteit – en sneller nog ontstaan er steeds nieuwe EQ modellen om uit te proberen. Daarmee ook de EQB 250, die wij mochten testen. Hoe groen is de Mercedes EQB 250? Wat vinden we van het design? En uiteraard: hoe rijdt ’ie?

Lekker groen

De Mercedes-Benz EQB 250 heeft een goed bereik en rijdt nog meer kilometers op een volle accu dan we al kenden van de eerdere EQB modellen. En dat is uiteraard waar je naar op zoek bent in een elektrische auto. Voor alle energie die je met de EQB 250 laadt, wordt een gelijkwaardige hoeveelheid energie uit hernieuwbare bronnen aan het stroomnet geleverd. Hiervoor zijn door Mercedes-Benz vooraf Garanties van Oorsprong ingekocht en deze energie is uitsluitend afkomstig van zon- en windparken in Nederland. Hiermee wordt een duurzame bijdrage aan het lokale leefmilieu geleverd. Dat CO2-neutraal laden is een lekkere groene plus.

Review: De Mercedes EQB 250 is elegant en duurzaam op meerdere levels

Elegant achter het stuur

Wie bekend is met de eerdere EQB modellen zal ook het uiterlijk van deze Mercedes herkennen aan de black panel-grille en de led-lichtstrook aan zowel voor- en achterkant. De vorm en de lijnen zijn simpel, wat weer duidelijk maakt dat de Mercedes een praktische auto is. Toch zijn het de nieuwe details die hier opvallend zijn. Met hier en daar wat SUV-elementen (bij de wielkasten en het dak) komt de elektrische auto strak en stoer over. Maar het is vooral het prachtige interieur dat een sterke indruk maakt. Het voelt modern en clean met de rose gold gekleurde designaccenten. Best elegant rijden dit, denk je als je achter het multifunctionele sportstuur zit. De lederen bekleding geeft een fijne grip en voelt luxueus aan. Ook de sfeerverlichting is niet mis – zéker in het donker.

Lees ook:  De 10 leukste uitjes met je vrienden voor een klein budget

Mercedes achterkant

Comfort en ruimte

En als het aankomt op de rijervaring zelf, dan zijn er prettige functies voor navigatie, telefonie, entertainment en meer – de hele mikmak dus. De controle voelt goed en de multifunctionele opties zijn zo makkelijk te bedienen dat je in principe je handen niet eens van het stuur hoeft te halen. Maar ook als je wat controle wil uitserveren aan de rijassisentie-systemen, voelt dat soepeltjes aan. Op de achterbank is overigens zo veel ruimte – met zeven zitplaatsen die flexibel zijn waardoor je ook de optie hebt voor een bagageruimtevolume tot wel 1710 liter – dat de Mercedes perfect gemaakt is voor een groeiend gezin. En dat maakt de auto weer duurzaam op een heel ander niveau.

Mercedes EQB met Imke Walenberg

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy