Nieuw op de Nederlandse markt: de Hongqi E-HS9. Let's meet!

Nieuw op de Nederlandse markt: de Hongqi E-HS9. Let’s meet!

Afgelopen week mochten we op de Masters EXPO kennismaken met een wel heel imposant automerk dat nieuw is op de Nederlandse markt: Hongqi (vrij vertaald ‘rode vlag’). En specifiek de Hongqi E-HS9. Een 100% elektrische SUV met een super luxueus design. Het Chinese merk heeft haar strepen al dubbel en dwars verdiend in China (het merk staat daar ook wel bekend als de Rolls-Royce van China) en is nu begonnen met een expansie in Europa. Die reis is begonnen in Scandinavië en nu dus aangekomen in Nederland.

Nieuw op de Nederlandse markt: de Hongqi E-HS9. Let's meet!

Uitgesproken design

Hongqi is onderdeel van de FAW Group en bestaat sinds 1958. Met de Hongqi E-HS9, een riante zes- of zevenzitter, komt het merk nu dus de Nederlandse markt op. Nice to know: het model heeft een uitgesproken design van Giles Taylor, voormalig chief designer van onder meer Jaguar en Rolls-Royce. Wat ook zeker terug te zien is in de auto. De E-HS9 is volledig elektrisch. Waarbij je kan kiezen uit twee verschillende accupakketten. De ene versie heeft een actieradius van 396 km (WLTP), beschikt over 436 pk en heeft een accupakket van 84 kWh. De andere versie heeft een actieradius van maar liefst 465 km (WLTP), heeft 551 pk en heeft een accupakket van 99 kWh. Deze laatste versie sprint dankzij zijn grote vermogen in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100. Een bijzondere prestatie voor een SUV van dit formaat.

Exterieur Nieuw op de Nederlandse markt: de Hongqi E-HS9. Let's meet!

Benieuwd geworden? Stern is exclusief dealer van Hongqi in Nederland en met twee locaties het centrale punt in Nederland voor alles wat met Hongqi te maken heeft. De Hongqi E-HS9 is er vanaf €83.590,-. Wellicht eerst even sparen dus….

Lees ook:  Van deze auto’s gaat mijn hart sneller kloppen

0 comments on “Nieuw op de Nederlandse markt: de Hongqi E-HS9. Let’s meet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *