Hoe sluit ik een bestelautoverzekering af?

by Redactie

Voor alle voertuigen die zich zelfstandig voort kunnen bewegen, is een autoverzekering verplicht. Dit betekent dus dat je ook voor een bestelauto een verzekering af moet sluiten. Omdat je dit voertuig zakelijk gebruikt, sluit je een zakelijke autoverzekering af. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan vraag jij je misschien af hoe dit in zijn werk gaat. Daarom vertellen wij je hier hoe je een bestelautoverzekering afsluit.

Denk alvast na over de dekking

Wie een bestelautoverzekering af wil sluiten, moet kiezen hoe hij dit voertuig wil verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je uit drie dekkingen kiezen. We lichten de verschillende dekkingen hier toe, zodat het voor jou makkelijker wordt om een bestelautoverzekering af te sluiten.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Dit is de minimale verzekering die je voor een bestelauto af moet sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht. Schade aan jouw bestelauto valt niet binnen de dekking.

WA + Beperkt Casco
Deze dekking gaat een stapje verder dan de WA-verzekering, want ook bepaalde schade aan jouw bestelauto wordt meeverzekerd. Denk hierbij aan schade door storm, hagel, inbraak, brand of joyriding.

Allrisk
Als je jouw bestelauto zo goed mogelijk wilt verzekeren, sluit je een allrisk autoverzekering af. Je bent hiermee verzekerd voor alles wat we hierboven al noemden, maar ook voor schade aan jouw bestelauto die ontstaat door vandalisme en een aanrijding.

Online bestelautoverzekering afsluiten

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar vroeger moest je bij een verzekeraar langs als je een bestelautoverzekering af te sluiten. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer nodig, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je jouw bestelauto online verzekeren. Voordat je dit kunt doen, moet je allereerst een geschikte verzekeraar vinden. Sommige ondernemers kijken niet verder dan hun neus lang is en sluiten een bestelautoverzekering af bij de eerste beste verzekeraar die zij tegenkomen. Met deze aanpak is de kans klein dat je de beste bestelautoverzekering vindt. Dit lukt je wel door verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Lees ook:  Camera ready....? Auto's op de kiek zetten staat centraal in AutoFocus

Denk je dat bestelautoverzekeringen vergelijken je veel tijd en moeite kost? Dan heb je het mis. Als je een vergelijkingssite als 123bestelautoverzekering.nl gebruikt, is dit een fluitje van een cent. Nadat je hier jouw eisen ingevuld hebt, gaat de site voor je aan de slag. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien met de beste bestelautoverzekeringen.

Afsluiten kan vaak ook telefonisch

Kom je er via de website van een verzekeraar niet uit? Of vind je het gewoon geen prettig idee om online een bestelautoverzekering af te sluiten? Geen probleem, want bij de meeste verzekeraars kun je dit ook telefonisch doen. De medewerker die je aan de lijn krijgt, vraagt je welke verzekering je af wilt sluiten en zorgt dat het allemaal geregeld wordt.

Foto header via iStock, credits: mohd izzuan

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy