Een compacte SUV voor in de open lucht, aan zee: de Fiat 500X is een ‘jacht op vier wielen’

by Redactie

Een auto geïnspireerd op zeilsport: hoe dan? Fiat ging de uitdaging aan en maakte de 500X Yachting Club Capri – de eerste Fiat 500X met een soft-top. Het resultaat is een elegante auto – van zowel buiten als binnen – met een coastal look vol nautische elementen waardoor je zelf direct zin krijgt om richting het strand te gaan.

Yacht Club Capri

Inclusief soft-top dak

Een auto die inspiratie neemt uit de Dolce Vita-jaren klinkt wel érg goed in de oren van de Italofiel. Maar doe er dan nog een schepje bovenop en zeg dat de auto ook nog eens een eerbetoon is aan ‘Yacht Club Capri’, een van de 40 meest prestigieuze zeilclubs in Italië. We kunnen, al visualiserend, de Middellandse zee al op de horizon zien verschijnen. De Fiat 500x Yachting Club Capri maakt van droom werkelijkheid en doet dat in stijl. ‘Het zoete leven’ wordt weergegeven met prachtige ontwerpelementen zoals een mahonie dashboard en een elegant ‘Yachting’-logo op de dorpelplaten. Het blauw-ivoorkleurig lijnenspel doet denken aan de dynamische decoraties op boten. Zelfs de 18” lichtmetalen velgen reflecteren zeeblauw.

En zit je achter het stuur, dan voelt het toch meer alsof je achter het roer zit. Mooi zijn vooral de ivoren kunstlederen stoelen, die bovendien erg comfortabel zitten. Toch is het meest opvallende designelement de soft-top, oftewel de bedienbare kap waardoor je de zon naar binnen kan laten schijnen, de wind door je haren voelt en kan genieten van het uitzicht. Dat deze auto een ‘jacht op vier wielen’ wordt genoemd, is dan ook niet gek.

Lees ook:  Review vernieuwde Mazda MX-30: 100% elektrisch, 100+ % rijplezier

Een compacte SUV voor in de open lucht, aan zee: de Fiat 500X is een ‘jacht op vier wielen’ Een compacte SUV voor in de open lucht, aan zee: de Fiat 500X is een ‘jacht op vier wielen’

Mild-hybride

Maar ook rijdt de 500X Yachting Club soepel. Met de nieuwe motor, een mild-hybride 1.5 viercilinder die maar liefst 130 pk levert, én een 48V elektromotor die vol-elektrisch rijden voor niet al te lange reizen mogelijk maakt, is de auto goed uitgerust. Prettig is dat je hierdoor stilletjes over de weg glijdt, zodat je echt alleen nog maar het geruis van de golven hoort. Bovendien is de auto uitermate geschikt om over heuvels langs de kust te rijden met de elektrische handrem. Waardoor je niet in ‘Even Apeldoorn bellen!’-situaties terecht hoeft te komen en je auto zomaar van de helling rolt.

Interior

Het zonnige weer denken we er maar gewoon bij in ons herfstige landje….

In het kort: een ritje in de Fiat 500x Yachting Club Capri is genieten! Zelfs met een grijze lucht waan je je nog op een roadtrip naar het oude Italië, en daar zeggen we geen nee tegen.

Imke

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy