Een avond bij Bunk vol nieuwe gerechten, met herkenbare smaken

by Emma

Gelegen aan de Noordkant van het IJ in Amsterdam vind je verborgen in een monumentale kerk Bunk. Het hotel annex restaurant (annex plek waar je wel een cocktail of twee wil drinken) presenteerde deze maand een nieuwe kaart vol wereldse gerechten met een simpele twist. Wij gingen proeven.

Als je aankomt, word je begroet door een gigantische kerk met rondom de ingang zachte lichtjes. De kerk-omgetoverd-tot-Bunk ziet er prachtig uit, dat mag gezegd worden. Dat restaurants in hotels vaak sfeerloos en neutraal zijn, geldt duidelijk niet voor Bunk. Zodra je binnenwandelt word je omgeven door veel kleur en gekke schilderijtjes – een verfrissing! En dat karakter sijpelt net zo door in het restaurant zelf.

Een avond bij Bunk vol nieuwe gerechten, met herkenbare smaken

Veel vega opties

Op het menu staan wereldse gerechten die je direct herkent: van Sushi tot Melanzane en Rendang tot Gnocchi. Op aanrader van de ober, begonnen we de avond met een Tex-Mex Taco met goed gekruide Cajun steak en een crème van cheddar. Verrassend was dat de Taco koud was, maar dat maakte het een des te frisser voorafje. Fijn is dat voor vrijwel elk gerecht ook een vega optie is, die niet afdoet aan het gerecht (lees: waar een gerecht vega wordt gemaakt door het vlees of de vis te verwijderen zonder iets anders in de plaats toe te voegen). In dit geval betekende dat een Taco met tartaar van geroosterde Cajun wortel – prima!

Hierna probeerden we de Marokkaanse Tajine met abrikoos en gegrilde kip en de Zuurkool met buikspek, nieuw op het menu. En vooral de laatste kunnen we aanraden: van een ‘simpele’ Hollandse zuurkool hebben ze een werkelijke delicatesse weten te maken. Het toetje werd een Tartufo. En die kan je het beste delen, want die is enorm machtig. M

Lees ook:  Hoe je van jezelf een kookprins(es) maakt met het juiste kookgerei

aar heerlijk! Je moet van zoet houden, maar de chocolade met hazelnootijs proeft nog vele malen beter dan je verwacht.

Een avond bij Bunk vol nieuwe gerechten, met herkenbare smaken

Cocktail time!

Wat niet vergeten mag worden: bij Bunk hebben ze een uitgebreid cocktail en drankmenu, mede te danken doordat ze hun eigen alcohol brouwen. Denk aan biologisch bier een eigen Wodka en een zelfgemaakte Gin. Die moesten we dus proeven! In de vorm van een Negroni komt de Bunk Gin goed tot zijn recht. En in de mooie binnenruimte neem je er al gauw nog een.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy