Dit zijn dé keuken trends voor 2023!

by Redactie

Het nieuwe jaar staat voor de deur, wellicht tijd om straks ook je interieur weer een keer een nieuwe start te geven? Zit je misschien al jaren aan te hikken tegen een nieuwe keuken(look), maar heb je de inspiratie niet, lees dan snel verder. Want in dit artikel bespreken we dé keuken trends voor 2023!

Marmer look

Waar marmer al enige tijd een trend was in het in het interieur, is ie nu ook de keuken binnengeslopen. En met name in het keukenblad zien we het veel voorkomen. Het mooie van marmer is dat het een luxe uitstraling heeft, terwijl het niet per se duur hoeft te zijn. Natuurlijk, echt marmer is zeker duur. Maar je hebt hele mooie alternatieven die een echte marmer look geven (kijk bijvoorbeeld eens bij Isodeco). Daarnaast is het een materiaal die in heel veel verschillende soorten keukens verwerkt kan worden. Van landelijk tot aan modern en industrieel. Tijdloos wat dat betreft.

Open vs. dicht

Jarenlang was het een trend om je keuken zo open mogelijk te maken. Inclusief kasten. met een mooi effect, want je kon zo mooi je servies ‘tentoonstellen’. Plus dat het een ruimtelijk effect geeft. Aan de andere kant kan het ook weer snel rommelig worden. Om maar nog niet te beginnen over de hoeveelheid stof die je onder controle moet houden bij open kasten. Daarom zien we nu ook weer de tegenbeweging van de dichte keukenkastjes ontstaan. En met name dat er ook weer keukenkastjes aan de bovenkant komen. 

Lees ook:  Waar is het ontluchting sleuteltje?

Creatieve keuken

Mixen en matchen is het toverwoord van de afgelopen tien jaar. En zeker niet alleen wat betreft kleding. Nee, juist ook in je interieur, en dus ook in je keuken. Steeds vaker willen mensen hun eigen keuken samenstellen. Wat ook makkelijker kan. Winkels geven mensen de optie om online en offline hun keuken naar wens bij elkaar te ‘ontwerpen’. En dat laat vaak een creatief resultaat zien. Wat zich uit in het gebruik van verschillende kleuren en materialen door elkaar. We like! En ideaal als jij en je partner qua stijl best ver uit elkaar zitten.

Into the woods

Een laatste trend die we signaleren, is de houttrend. Een keuken opgetrokken helemaal uit hout. Mooi en duurzaam! Helemaal tof is het samengaan van grenen met roestvrijstaal. Wil je liever wat donkerder? Dat kan natuurlijk ook. Dan is de combinatie met het eerder genoemde marmer een aanrader.

Foto header via iStock, credits: jodiejohnson

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy