Deze onderwaterreizen moeten op je 2023 bucket list

Deze onderwaterreizen moeten op je 2023 bucket list

Van slapen tussen de vissen tot ’s werelds eerste onderwater bar: er zijn een aantal plekken waar je je letterlijk kan onderdompelen in het ultieme vakantiegevoel. Een avontuur onder water om je te wanen in een ander universum, het is van de meest bijzondere ervaringen die je kan opdoen. Niets leukers dus dan het nieuwe jaar beginnen met plannen van een unieke reis. Wat voor verschillende mogelijkheden aan ‘onderwaterreizen’ er allemaal zijn, lees je hier.

Kunst op de bodem van de zee

Op zich is Grenada al een prachtige locatie om te bezoeken. Maar voorbij zonnige kust en een stralend strand heb je ook ’s werelds eerste kunst galerij – onderwater. Met een snorkel- of scubatripje naar de bodem van de zee (geen zorgen, het is maar zo’n 3 tot 5 meter diep), kom je daar de meest opmerkelijke onderwater sculpturen tegen.

Cocktails in het aquarium

Als je altijd al hebt willen weten of een gin tonic net zo lekker is op de bodem van een gigantisch aquarium, dan is een bezoekje aan deze onderwaterbar in Madrid een echte must. In Neptunia Pubmarine kan je genieten van de lekkerste drankjes onder het genot van haaien en zelfs wat zeemeerminnen. Ook serveren ze er de limited edition Hendrick’s Neptunia, die je nog dichterbij de (smaken van) de zee brengt.

Slapen tussen de vissen

Benieuwd hoe het is om in slaap te vallen met ontelbaar veel vissen om je heen? Dat kan bij Conrad Maladives Rangali Island, een luxeresort op de Malediven. Je voelt je zelf net een goudvis door de surrealistische glazen koepel waarin je slaapt – met een uitzicht van maar liefst 180 graden. Langer dan één nacht kan je er niet slapen, helaas (al krijg je wel champagne bij het diner en ontbijt op bed). Maar dat het een gewilde plek is, snappen we maar al te goed. Extra handig om vooruit te boeken dus.

Lees ook:  Roadtrippen langs de Franse Atlantische Kust (voor als het straks weer kan!)

Foto header via iStock, credits: Bicho_raro

0 comments on “Deze onderwaterreizen moeten op je 2023 bucket list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *